Moje medovníčky

maculienka123 - fotkamaculienka123, 13. decembra 2011

Tento recept na medovníčky mám od mojej mamy a tá zas od jej mamy,veľmi dobrý a chutný recept.ja nezdobím,nám chutia takéto obyčajné.tieto som robila Zobraziť celý popisTento recept na medovníčky mám od mojej mamy a tá zas od jej mamy,veľmi dobrý a chutný recept.ja nezdobím,nám chutia takéto obyčajné.tieto som robila na rýchlo,pokiaľ syn spal,takže nie su najkrajsie ale chutia úžasne.

10 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
22 dkg
10 dkg (margarín)
6 PL
1 KL
1 PL
5 dkg
65 dkg
 na potretie




Postup

  1. 1

    Zo všetkých surovín vypracujeme cesto a dáme do chladničky tak na dve hodiny.

  2. 2

    Formičkami vykrajujeme tvary,potrieme vajíčkom a dáme piecť na 180st.

Diskusia k receptu

marijanka712
krásne pripomínajú mi časy ked deti boli male stále sme spolu vykrajovali drobne medovníčky mala som ich 7-8 plechov a všetky skonzumovali predovšetkým deti vykrajovali sice robilo sme ich 2-3 dni , ale urobili a tvoje sú velmi zaltučké už len zjesť.
marienka44
@Maculienka123 ,bola som v nedelu na kurze zdobenia medovnikov a ta pani, co zdobenie profesionalne robila, povedala, ze sa maju medovnicky potierat pred pecenim len zltkom +trocha vody. Potom sa po upeceni nepukaju ako Tebe /vid. horny obraok/ a mne navrchu. Clovek sa uci cely zivot. :-)
babinka
@marienka44 , ja som potierala iba po upeceni, a nepukol mi ani jeden, ale nie z tohto receptu, z ineho. Cize urcite zalezi aj od receptu, od odlezania pred pecenim, od teploty pecenia, kypriaceho prasku atd..
maculienka123
@marienka44
dobre vediet,budem potierat teda zltkom a vodou:-)
@babinka moze byt,lebo niekedy sa nepopukaju a potieram celym vajickom.mozno som narychlo cesto vymiesala,ked som valkala uz tam boli pukance.
filippa
ahoj maculienka dnes som piekla tvoje perniky ,vysli mi z truby super ,a este dakujem marienka za radu pernicky som potrela pred upecenim zltkom s vodou nepraskol ani jeden ,zajtra idem ich zdobit tak uvidi ten moj umelecky vytvor .................i
používateľ nemá avatar
248
248
aj ja som ich dnes piekla a vydarili sa mi , už sú aj vyzdobené , nie síce nejak extra , ale mne sa páčia aj také . Možno nabudúce budem mať pri zdobení väčšiu trpezlivosť .. Tiež som ich potrela pred pečením žĺtkom a sú krásne leskle a nadýchané .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia