Ruské orechy fotorecept

milad - bez fotkymilad, 6. decembra 2011
Ruské orechy (fotorecept)
Foto: milad

Tento recept som už raz uverejnila inde, no myslím, že sa hodí aj do Varechy. Patrí k mojim obľúbeným odvtedy, čo som sa dostala Zobraziť celý popisTento recept som už raz uverejnila inde, no myslím, že sa hodí aj do Varechy. Patrí k mojim obľúbeným odvtedy, čo som sa dostala k forme na tieto oriešky. Kúpila mi ju známa na Ukrajine. Oriešky sú vlastne škrupinky z cesta, plnené sladučkou plnkou. Najlepšie sú, keď pár dní odstoja v chlade a zmäknú. Tuším tu niekde už tento recept je, no hádam nebude nikomu vadiť aj ten môj.

50-60
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

CESTO:
3 PL
100 g
100 g
300 g
3 PL
1/2 ČL
2 ks
PLNKA:
200 g
- celé v konzerve uvarené




Postup

  1. 1

    Potrebujeme: 2 vajcia vyšľahané s 3 PL cukru- kopcovitými. Do tejto hmoty zašľaháme 100 g v mikrovlnke napoly zmäknutej Hery, opäť prešľaháme. Pridáme 100 g majonézy- radšej neutrálnej, nie kyslej chuti a len prepánajána nie tatársku omáčku! Zmiešame 300 g hladkej múky a 3PL hocijakého škrobu- solamyl...a pol KL sódy. Pridáme k zmesi a zašľaháme.

    Ruské orechy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si nahrejeme formu na orechy na platni sporáka, priehlbinky vytrieme pred prvým pečením servítkou -jemne naolejovanou.Z masy si odoberáme kúsky veľkosti väčšieho lieskovca, vložíme do formičiek, zavrieme a pečieme- asi dve minúty. Prvé sa pečú trochu dlhšie, potom to ide raz dva.

    Ruské orechy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Napečieme škrupinky a naplníme plnkou z vyšľahaného masla a salka uvareného v plechovke. Tie moje na obr. sú tentoraz plnené vyšľahaným maslom s pudingom- uvareným a nutelou. Boli fantastické na druhý deň.

    Ruské orechy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    tu je hromada škrupiniek

    Ruské orechy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a plnka

    Ruské orechy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ešte jeden recept preložený z ruštiny z návodu od formy: 200g margarínu 200g majonézy 200 g pieskového cukru 1 vajce múka- aby sme dostali strednú hustotu cesta, sóda

    Ruské orechy (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

damisa
zaujímavý recept musím si zohnať tak formu
zdenkas
Presne takto robím oriešky,len neviem prečo sa mi veľmi ťažko odlepovali od formy,pred sviatkami ich idem robiť znova,dúfam,že to pôjde lepšie.
milad
treba jemne vytrieť naolejovanou servítkou, mne sa to osvedčilo, ale len pred pečením úplne prvej várky;-)
hubarka35
jéj....ja mám tiež formu-iný receptík so surovinami.mám tam aj mast nie heru,ale skúsím aj tieto-a tá majonéza jaká má byt,môžem aj domacu dat-čo si spravím?tieto sa mi zdajú trošku väčšie od mojich....už sa teším budem zas piect orechy...
galka01
Krásne sú a určite chutia brutálne dobre, ale kde kúpiť takú formu? Viem, že asi v obchode...ale kde?????
tetuska
vyzerajú krásne, isto aj chutia, ale kde dostanem tú formu, to je tá najdôležitejšia vec...
milad
No naozaj nepoteším. Neviem, kde kúpiť formu, ja som ju zháňala asi dva roky, potom mi ju kúpila známa podľa obrázku, čo som jej vytlačila- že ako má asi vyzerať, na trhovisku v Užhorode. Hádam nejak tak...Zaregistrovala som aj nemeckú stránku, potom na bazoši, e- bayi a predávajú to vraj cez internet aj Poliaci. Skúste si vygooogliť- forma na ruské orechy, možno nájdete. Veľa zdaru!
valeri
už som ju tam aj našla stojí 20,50 E. Recept si ukladám
hubarka35
ja ju mám tiež z netu objednanú...volala som na mobil a do týždna mi prišla na dobierku......
sobon
Hej baby, ja som robila tie oriešky a nemohla som ich dostať z tej formy, tak som sa na to vyprdla...poradťe prosím čo som urobila zle :(
milad
asi bola forma pred pečením málo nahriata, toto som už pomrvila aj ja...alebo nevytretá olejom, inak neviem, vždy vyjdú
sobon
dakujem za radu, ale asi nemam dost skuseností aby som ich robila tak pekne ako ty...mas ich krásne...
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
pači sa mi!!!!!aj ta forma je dobra
007saru
Na www.aukro.cz jsem si koupila formy jak na oplatky, tak na oříšky/ prodejce lentogroup/. Do vyhledávače si dejte - kouzelný oříšek - objeví se forma na elektřinu - koupila jsem na skořicové oplatky a dokoupila plotny na oříšky. Oříšky nemám ještě vyzkoušené, myslím, že to bude dobré.Forma na oplatky -oplatky jsou teňoučké.
tetadena
Zdravím Milad, nechcela som nikomu ukradnúť recept. Ak si správne spomínam, čítala som tu diskusiu o ruských orechoch a keď mi prišla forma hľadala som na nete recept. Čestné slovo, že netuším kde a od koho som ho našla. Proste som si napísala na kus papiera recept, vyskúšala som ho a páčil sa mi. Tak som ho hodila na net, pretože sa priznám, bola som spokojná s tým, že sa mi oriešky podarili. Ak vám vadí duplicita, OK napíšte mi a ja ho dám dolu.

Ak ste môj recept čítali, je tam všade asi na troch, štyroch miestach uvedené, že som recept nevymyslela sama, ale čerpám z netu. Na druhej strane, netrúfam si odhadnúť koľko autorských receptov je na Vareche.
zifi
Overene, ako pisala @tetrisss - formu mozte objednavat tu (  dom.bazar.sk/?p...
[keyword]=ruske ) Je tam len jeden inzerat. Objednane v pondelok a dnes po 2 dnoch prisla postou za 19 eur. Super.
zifi
doplnenie - pri vkladani textu domrsilo odkaz: takze na stranke dom.bazar.sk dajte Vyhladavanie a vlozte slovicko ruske
gubics
Dievčatá, tak to ste mi urobili veľkú radosť uverejnením tohoto receptu. Takúto formu mám už vyše 20 rokov v skrini, len som k tomu nemohla zohnať recept na cesto. U nás v KE to predávali na blšáku Ukrajinci, ale nebol k tomu žiadny návod., ako ho používať alebo aké cesto do neho pripraviť. Tak konečne ho môžem vyskúšať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia