Medovníkový adventný kalendár fotorecept

nicopopa - fotkanicopopa, 5. decembra 2011
Medovníkový adventný kalendár (fotorecept)
Foto: nicopopa

Recept na medovníkové cesto mám od Varechy od používatela @Ercicka. Keď som čítala, že sa už 15 rokov venuje medovnikom, vedela som, že Zobraziť celý popisRecept na medovníkové cesto mám od Varechy od používatela @Ercicka. Keď som čítala, že sa už 15 rokov venuje medovnikom, vedela som, že to bude výborný recept a odložila ten svoj nabok. A nemýlila som sa. Medovniky som piekla teraz tretí raz, presne toľko rokov má aj náš Lukáško, pre ktorého som robila adventný kalendár. Pečenie ani nebolo problém ale zdobenie áno. Mám malo vstahu so zdobenia ale snazila som sa.K tomu som piekla aj domček pre našu trimesačnu dceru.Nepovedala nič,možno nabuduce.

90 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Medovníkové cesto:
750 g
250 g
2 čl
1 PL
1 PL
2 čl
160 g
80 g
5 ks
Poleva:
170 g
1 čl
1 čl
1 ks
Na potrieranie:
1 ks
Pre dekoraciu:




Postup

  1. 1

    Pripravila som si všetky potrebné suroviny.

    Medovníkový adventný kalendár (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do väčšej misky si dáme múku, práškový cukor, soda bikarbona, korenie, kakao a instantná káva. Med s Herou zohrejeme v mikrovlnke, kým sa Hera roztopí. Túto zmes nalejeme do misky, kde potom pridáme ešte vajcia.

    Medovníkový adventný kalendár (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vypracujeme cesto ako na fotografii. Necháme ho odstáť v chladničke minimálne 8 hodín alebo par dní.

    Medovníkový adventný kalendár (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po štyroch dňoch som zobrala cesto z chladničky a na pomúčenej doske som ho rozvaľkala na hrúbku cca 5 mm pre vačšie tvary a 4 mm pre menšie. Moj kalendar je veľkosti A4 podľa hárku papiera. Ostatne obdĺžničky a štvorčeky som vykrajovala s malými formičkami, čo mám na keksíky a vianočné motívy.

    Medovníkový adventný kalendár (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetko som piekla v rúre pri 180 stupňoch podľa hrúbky a veľkosti tvaru medzi 13-15 minut.

    Medovníkový adventný kalendár (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zo všetkých surovín uvedených na polevu vymiešame s mixérom na malej rýchlosti tuhý sneh s ktorým si podľa fantázie alebo predstavy dekorujeme medovníčky.

    Medovníkový adventný kalendár (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Skladáme si pomaly kalendár. Lepíme štvorčeky a obdĺžničky s polevou a dekorujeme lentilkami, cukrovým želé a dekorančnými cukrovinkami od Dr. Oetkar.

    Medovníkový adventný kalendár (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A tu je moj prvý domček pre našu dceru Mariu.

    Medovníkový adventný kalendár (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Tu máme aj iný pohlad na náš domček. Veselé a štastné Vianoce všetkým.

    Medovníkový adventný kalendár (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

hubarka35
krásny domček aj kalendárik-radšej takýto detom jak z umelých hnusných čokolád či vlastne dakej hmoty....
luciabal
...krásne, utešené, nemá to chybu, idem skúsiť - snád sa tomu aspoň trochu priblížim, ďakujem za nápad....
pivonka
Opäť jeden krásny medovníkový recept. Toľko je tu inšpirácie, jeden domček krajší ako druhý.
vierik
Veľmi pekný kalendárik,tuším prvý aj domček je krásny...
dorisa
Krásny kalendárik, si sa pekne pohrala s ním.
alena45
Ja tiež nemám vzťah k zdobeniu, no možno, ak budú nejaké vnúčatká, tak skúsim aj ja na sebe popracovať. Preto si recept ukladám. Neboj, na budúce Vianoce Ti dcéra povie čo si o domčeku myslí...
katyka007
Velmi pekny kalendarik, domcek sa urcite malickej bude pacit, aj ked Ti to este nevie povedat :-)))
cica2
....ako milo si opísala úvod, hlavne ten koniec :))) @nicopopa ďakujeme a aj tebe a tvojej rodinke, prajem pekný a pohodový predvianočný čas v tomto adventnom období a rovnako krásne a šťastné Vianoce:-)
jamalinka
Ja sa nestačím čudovať čo všetko dokážu šikovné žienky vymyslieť. Tento adventný kalendár je veľmi jednoduchý ale inšipratívny a už aj z toho dôvodu, že sladkosť je aspoň zdravšia. Ja som chcela kúpiť vnúčikovi tak ako každý rok doteraz ( 8 ročnému) kalendár, ale som sa zdržala kvôli tomu množstvu sladkostí, ktoré do seba poprace a tak som mu nič neprichystala, ale tento by bol vhodný. Ak sa dožijeme na rok ho určite pripravím ukladám si do KK, ešte raz dakujem.
julica
Nico, veď si to ozdobila úplne prekrásne!! Ja vždy zdobím len klasicky - cez vrecúško - ale toto si uložím pre prípadné deti v rodine :) A tým tvojim aj tebe a manželovi želám radostné Vianoce.
marikafil
Jaj, mne sa teda páči, že nemáš vzťah k zdobeniu - veď si to ozdobila ako profesionálna cukrárka! Klobúk dole. Kalendár je dobrý nápad, možno až budú vnúčatá...ale domček je famózny, zatiaľ asi najkrajšie ozdobený z tých, čo som tu videla! Takže namiesto malej dcérky vyslovujem uznanie pred nastúpenou rotou varecháčov:-)
anaska
@nicopopa , je mi cťou že Ti môžem prvá gratulovať k výhre i cene, ktorú dostaneš za medovníkový adventný kalendár /ale asi treba na doručenie ceny čakať na poradie, lebo ja som tiež vyhrala multikrájač Kenwood pred mesiacom a ešte som ho nedostala/. Máš zlatého syna. Krásne Vianoce prajem celej rodine.
nicopopa
Ahoj Anaska. Dakujem za gratulacie. Bola som velmi štastna, hovorila som Lukaškovi že bude hviezdička a strašne ma to tešila. O cene, v pohode, čakame, najkrajsia cena bola Lukaškova fotka v novinach. To je dôložite. Pozdravujem ta a krasne sviatky. Nico
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Pekný domček aj kalendárik.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia