Kuracie pečienky s ryžou

izabella929 - fotkaizabella929, 30. novembra 2011

Velmi rýchlo sa dá toto jedlo pripraviť a preto má moje sympatie..

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1 ks
1 strúčik
1 kávová lyžička
 štipka
200 g
2 lyžice
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Ryžu umyjem. Dorajnice dám lyžicu oleja a na ňom orestujem ryžu.Zalejem ju vriacou vodou, osolím, okorením a nechám dusiť pod pokrievkou. Kým sa ryža robí, dám si na rajnicu lyžicu oleja, pokrájam cibuľku a cesnak,pridám pokrájané pečienky a restujem ich bez pridanie prísad, približne 10 min.Potom osolím,pridám čierne korenie, lyžiču kečupu a už iba chvíľku nechám prejsť varom, kým sa všetky suroviny spolu zkamarátia.Na tanier dám uvarenú ryžu, na ňu uložím pečienky. Podám k tomu najradšej niečo kyslé...môže byť aj cvikla, uhorky, proste kto čo má rád.

  2. 2

    Ja som podávala čevenú kápiu, pokrájanú na tenké pásy a tiež žltú papriku na šikné rezy.Kápia do tvaru slamy.Niektorá moja cibuľa, ktorá odmietla poslušnosť a nenarástla už aj preto, lebo som chcela, sa dostala v malej podobe do pohárov medzi uhorky a tak je ozdobou tanierov, lebo pôsobí, ako malé lampášiky.Vďaka ti, že si nenarástla.-)))

Diskusia k receptu

izabella929
ancickam veru jedlé.. všetky druhy chryzantén sú jedlé, preto ich aranžujem na mojich tanieroch.
tatranka
Ja som len ráz pridala na tanier lupienky ruží.Vyzeralo to ohromne.Urobila som to presne podľa návodu.Obed bol výborný a ešte aj voňavý.
Tvoj tanier je krásne naaražovaný a keď sa dá všetko zjesť,tak je to príma.Porcia ako sa patrí.
izabella929
Martička, aj lupene ruží sú jedlé...veď sa z nich v Bulharsku vyrába ružový likér a tento som ja pila, takže niečo neuveriteľne dobré.-))
sneica
pred par dnami som mala k obedu...nepridavam cesnak ani kecup,no mozem skusit...:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia