Biftek z tuniaka

macenka999 - bez fotkymacenka999, 27. októbra 2009
4
porcie
70 minút
príprava

Suroviny

4 ks
55 g
2 polievkové lyžice
3 polievkové lyžice
1 ks
1 strúčik
125 ml
25 g
4 ks
2 lyžičky




Postup

  1. 1

    Do tlakového hrnca nalejeme 250 ml vody. Biftek z tuniaka potrieme slnečnicovým olejom, pokvapkáme citrónovou šťavou a obalíme v múke. Jemne zatrasieme, aby prebytočná múka opadala. Medzitým na panvici rozohrejeme olivový olej a opečieme na ňom bifteky z tuniaka z oboch strán do zlatista. Potom rybu premiestnime z panvice do misy a prikryjeme, aby sa udržala teplá. Na panvicu pridáme nakrájanú cibuľu a prepasírovaný cesnak a na miernom ohni opečieme.

  2. 2

    Po opečení cibuľu a cesnak premiestnime do tlakového hrnca, do ktorého tiež dáme porcie tuniaka a všetko zalejeme vínom. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme na plátky pokrájané paradajky, ktoré dochutíme soľou, čiernym korením a oreganom. Za stáleho miešania asi po jednej minúte odstavíme a pridáme do tlakového hrnca. Ten potom zavrieme a obsah varíme pod tlakom asi 7 minút.

  3. 3

    Po uvarení paru rýchlo vypustíme a dáme dolu pokrievku. Bifteky z tuniaka a podusenú paradajkovú zmes položíme na predhriaty tanier.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia