Pražakos

izabella929 - fotkaizabella929, 27. novembra 2011

Tento recept som našla na romskej stránke Gipsy a veľmi ma zaujal svojou jednoduchosťou , ale nie len tým, ale že veľmi chutne vyzeral.Nesklamala Zobraziť celý popisTento recept som našla na romskej stránke Gipsy a veľmi ma zaujal svojou jednoduchosťou , ale nie len tým, ale že veľmi chutne vyzeral.Nesklamala som sa, je to vynikajúce jedlo.

4
porcie
120 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
200 g
 podľa chuti
1 kávová lyžička
1/2 kávovej lyžičky
1/2 kávovej lyžičky
1 ks
2 strúčiky
2 lyžice
  /podľa chuti/




Postup

  1. 1

    Krkovičku pokrájam na kocky.Na masti opražím pokrájanú cibuľku a cesnak.Pridám pokrájané mäsko a dusím spolu, pokial sa všetka voda neodparí a ešte chvíľku restujem, aby chytilo peknú farbu.Potom pridám 2 lyžice sterilizovaného leča a za lyžicu kečupu. Všetko to spolu dusím asi 15min a stále miešam.Keď sa masko napije tej šťavy, podlejem celý perkelt vodou tak, aby bolo mäsko ponorené vo vode. Varím približne hodinu. Po hodine ochutnám, či je mäsko mäkké. Pokial sa mäsko varí, očistím si zemiaky a pokrájam na mesiačiky.Do hotového mäsa pridám zamiaky a spolu ešte všetko povarím, pokial nie

  2. 2

    sú zemiaky hotové.Uvarený pražakospodľa chuti ešte dochutím a podávam s čerstvým chlebom, nakladanými uhorkami a veľmi k tomu pasuje pivo.

Diskusia k receptu

tatranka
Vieš Belka,v práci som mala pracovníčku medzi 90 ženami rómku.Ráz mi doniesla z nejakej ich oslavy koláč.Akési neforemné makové kúsky.Keď odišla,špekulovala som,či to ochutnať,skúsiť.Dosť dlho som váhala.No nakoniec ma zvedavosť premohla a veru som skúsila.Moje prekvapenie z chutného koláčika bola prekvapujúca.Nakoniec som požiadala o recept a ja ich veru do dnes pečiem.
Takže sa nedivím a určite viem,že tvoj recept od Gipsy je určite výborný.Ty si ho krásne prizdobila,takže ukladám do kk.a určite vyskúšam.
akeber
vitaj na vareche....:-) aj mne sa recept páči ukladám :-))
izabella929
Díky ti Martuška, je to tak, nezáleží mod koho to je, ale či je to dobré...a ja som sa presvedčila, takže treba skúsiť.-)
izabella929
akeber, veľmi pekne ďakujem za privítanie, je toto iba zlomok toho, čo mám v albume.Snažím sa pridávať každý deň niečo..Administrátor má pri mne asi manévre.-))xixixix
izabella929
helca103 díky za privítanie:-)) ešte mám veľa krásnych a chutných receptov, ale už začnem fotiť aj postupy...) sľubujem, že sa polepším..
jozka2
tatranka tak sa podel s nami s tym romskym receptom myslela som,ze ho hned tu napises
hubata
áno @tatranka aj ja som naň zvedavá!!!
Kto má TV program Paprika, tak tam varia dve švagrové - myslím že sa to volá Varí Bódi Margó a to je vám paráda! Samé dobré recepty, ktoré majú jedinú chybu že používajú domáce potraviny: mlieko si ide Margó nadojiť k susedinej krave, čerešne si oberá priamo zo stromu, kačicu zareže zavčas rána! Samozrejme podľa toho aj tá rodina vyzerá: všetci bacuľatí ale veselí, zdraví a šťastní. Sú to veľmi sympatické rómky, aj napriek tomu že varia vyobliekané, ovešané zlatom, s dlhými nechtami - čo ja nedokážem.
monty469
Aj tento recept od Izabelly sa mi páči.Ukladám si ho a aj uvarím.
izabella929
@monty469 , na tento recept mám obzvášť krásne spomienky..mala som chatu s vinohradom a murovanou pecou tam ,,,,čertovi zas uchom,,, v prekrásnom údolí, kde šum lesa, zurčanie potôčka a spev vtákov robil moju dušu neskutočne šťastnou..tento pražakos sme tam varievali v čase vinobrania, medzi iným...štrúdľami a závinmi s plnkami od výmyslu sveta, pečené v murovanej peci vonku vedľa mojej chatky...divina rozvoniavala široko -ďaleko a víno tieklo potom a všetci boli k sebe takí úprimní a srdeční...ako strašne sa zmenil svet k horšiemu..Ďakujem pekne za komentár.-)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia