Írsky guláš

mamatata2 - fotkamamatata2, 21. novembra 2011
Írsky guláš
Foto: mamatata2

Tohto roku sme, v snahe menej kosiť, vychovali dve jahňatá. Pretože máme zásobu tohto zdravého mäska, hľadám recepty a inšpirácie na jeho prípravu. Predsa Zobraziť celý popisTohto roku sme, v snahe menej kosiť, vychovali dve jahňatá. Pretože máme zásobu tohto zdravého mäska, hľadám recepty a inšpirácie na jeho prípravu. Predsa len, nie sme naň zvyknutí. Včera som robila obrátené rezne z jahňacieho stehna a z okrajkov som uvarila takýto guláš. Recept som našla na internete , na stránke o Írsku. Foto mi veľmi nevyšlo, mobil je už postarší a nebolo dobré svetlo.

6
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,6 kg /baranie/hovädzie
0,6 kg
0,2 kg
0,2 kg
0,6 l alebo čierne pivo, alebo červené víno
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na kocky ( dobre odblaníme), očistené zemiaky, cibuľu a mrkvu na kolieska. Vo veľkom hrnci rozpálime olej , naň dáme opražiť mäso ( asi 5 min.), pridáme pokrájaný cesnak( dala som asi 5 strúčikov), popražíme ešte 1 min. Podlejeme vývarom, môžeme pridať aj pivo alebo víno. Ja som pridala trochu svetlého piva a vodu, lebo som iné nemala. Osolíme a pridáme trochu tymiánu. Dusíme asi hodinu podľa receptu. Robila som to tak, že som nedala veľa tekutiny a pridala som až vtedy, keď už mäsko bolo vydusené . Trvalo mi to asi 40 min. a mäso bolo skoro mäkké.

  2. 2

    Kým sa nám mäso dusí, tak si na rozpálené maslo dáme opekať cibuľu, zemiaky a mrkvu. Ochutíme mletým korením a opekáme asi 20 min. Táto zmes mala vynikajúcu chuť.

  3. 3

    Zmes zemiakov, mrkvy a cibule pridáme k mäsu a dodusíme do mäkka. Pridáme soľ a korenie podľa chuti. Na tanieri posypeme petržlenovou vňaťou. Guláš je dosť hustý, ako vidno na obrázku. Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

marianne69
sfleku by som si ho dala,robim veeelmi podobny z baraniny,neviem sa ho dojest
používateľ nemá avatar
dry
dry
Jahňacie stehno spravidla pečiem v rímskej misy s cesnakom a slaninou. Baraní guláš varím bez zeleniny s veľkou dávkou cibule ako základ.
palokuchki
S tymto gulasom som sa stretla prvykrat ked deti chodili do skoly a v ramci oslavy sv. Patricka mali priniest do skoly nejake irske jedlo. Irish stew je velmi oblubene jedlo madzi irmi. Nam tiez velmi chuti a ked mam jahnacinu tak si to tiez spravime.
sneica
urcite fajnova specialitka...maso ma svoju specificku chut a vonu... viem si tak trochu vybavit z minulych cias ...
sportak
Tak tento recept sa Ti veľmi podaril. Skvelá inšpirácia na blížiacu sa Veľkú noc.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia