Gnocchi s bažantím ragú

Róbert Krištof
šéfkuchár hotela Premium v Bratislave, 20. novembra 2011
Gnocchi s bažantím ragú
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

400 g
1 kg, uvarených a rozmliaždených
250 g
4 ks
200 ml (môže byť aj slepačí alebo hovädzí)
100 g
2 ks
100 g (drobné ovocie pripomínajúce minipomaranče)
200 ml
1 viazanička




Postup

  1. 1

    Bažantie prsia nakrájame na kocky. Najemno nakrájame šalotku, speníme na masle, pridáme nakrájaného bažanta, vývar, červené víno, soľ a mleté korenie.

  2. 2

    Omáčku necháme odpariť, keď je zredukovaná, pridáme na polovičky nakrájaný kumkvat a rozmarín. Do hotového ragú pridáme uvarené gnochi, premiešame a servírujeme.

  3. 3

    Gnocchi: Zo zemiakov, múky, vajec a trochy soli spravíme cesto, ktoré vyvaľkáme asi na dva centimetre dlhé valce a nakrájame na 2x1 cm veľké kúsky, z ktorých vytvoríme halušky. Vložíme ich do osolenej vriacej vody a pomaly varíme, až kým nevyplávajú na povrch.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia