Studený salámový šalátik, alebo slonie žrádlo :-)

diabambulka - fotkadiabambulka, 6. novembra 2011

no nech už je to čokoľvek chutí výborne...

10-15 minút
príprava

Suroviny

300 g
1 ks
4 ks
2 ks
2 ks
1 PL
2 PL
2 PL
3 PL
250 ml




Postup

  1. 1

    Jemnú salámu nakrájame na pásiky, pridáne najemno pokrájanú cibuľu, uhorky, nakrájané uvarené vajíčka, kukuricu. Všetko premiešame. Potom zmiešame kečup, olej, ocot, worčestrovú omáčku.Takto pripravený nálev pridáme ku zmesi. Nakoniec vmiešame tatarsku omáčku. Necháme chvíľu postáť v chladničke. ( Najlepšie aspoň na tri hodiny ) Dobrú chuť...

Diskusia k receptu

zdenkas
Som síce po obede,ale takýmto šalátikom by som nepohrdla.l
remcula
Taky dělávám, ale přidávám kečup-domácí:-)
tinca
@diabambulka aj ja som pridala slonie žrádlo, ale v mojom recepte je hrášok nie kukurica,majonéza a len 2 PL tatarky. Zmes sa vymieša nad parou. Každý máme svoj rcp, ale aj tvoj je mňam :)
babkamt
Variácií na tento šalátik je veľa. Každý si pridá to, čo má rád.
diabambulka
tinca máš pravdu každý máme ten svoj obľúbený receptík a svoj grif ako to vylepšiť, všetky tieto šalátiky sú super :-)
orchidea
Takéto "žrádlo" som videla robiť v relácii Tajomstvo mojej kuchyne, napísala som si recept ale zatiaľ som ho nevyskúšala, tak si ma ale inšpirovala, že ho už musím vyskúšať, veľmi dobre vyzerá na obrázku.
tatranka
Robím tento recept s menšími obmenami.Môžem len doporučiť.Je veľmi chutný,hoci som nikdy nechápala a ani do teraz neviem,prečo sa volá / Slonie žrádlo /.
luckaprima
doparoma, nemáš tu fakt ani jeden zlý recept? som sa tu zalistovala ale už fakt idem pracovať.. si riadna šikulka :)
diabambulka
luckaprima mňam, len si mi chute narobila keď som si pootvárala opäť moje receptíky a to práve idem písať zoznam, čo ideme vymyslieť na víkend lebo špunti majú oslavu :-)))
jamarlen
škoda, že takéto jedlá vyzeraj, akoby ich už niekto zjedol a znovu vrátil na tanier…asi slon… i keď veľmi pochybujem, že by to slon žral, hoci to na vareche niekto ponúka aspoň raz týždeń čo týždeň:-(
kakao
@janmarlen : Slony tu nevyťahuj, určite majú viac rozumu než ty (možno ti ho zjedli), toto sa na jedlo NIKDY nehovorí, najprv niečo navar a potom kritizuj.
obor123
@kakao , som taký istý šéfkuchár ako ty. Len rozdiel je v tom, že ja píšem pod svojim pravým nickom. Ja nepotrebujem pseudonyck.
obor123
@kakao ,ja som obor123, nik iný. Ja sa nemusím skrývať pod 10 pseudonickmi . Jožko Zajacova-kredencova-kakaova.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia