Baguets el forn amb el tomata

mima364 - bez fotkymima364, 5. novembra 2011

V preklade zapekané bagetky s proscuittom a paradajkou. Toto katalánske jedlo jedia Katalánci ako predjedlo alebo jednohubky. Je veľmi chutné a chrumkavé. Tak vyskúšajte!

20 minút
príprava
5-8 minút
na 150 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Paradajky natrúhame na drobno na strúhadle. Vložíme do misky a pridáme bazalku a soľ. Bagetky dáme zapiecť, aby na povrchu vznikla kôrka. Bagetky potrime zmesou a na vrch dáme proscuitto.

Diskusia k receptu

mijaita
Je traba pripsat, ze rajcata by mela byt zmrzla, aby sla strouhat :-) Housky pred pecenim vydlabnout, aby rajcata neklouzala dolu . Ja pokryju mozzarelou, prosuto nemusim. Libi se mi ten napad, zkusim !
mima364
Pre mijaita: Ja som rajčiny nestrúhala, dá sa to aj bez toho a "housky" tiež nemusíš vydlabať. Keď tam dáš primerané množstvo nič nebude nikde utekať.
2010
Co sa tu clovek dozvie az sa rozum zastavuje, dakdo vykrajuje semienka z paradajek a pouziva len duzinu aby to nebolo kysle ...OK, ze stahuju supku ...OK, ale struhat zrele paradajky ake sa pouzivaju na juhu??? To je riadna haluz.
2010
Pytal som sa v kuchyni na " pa amb tomàquet " ako to hovoria Catalanci. Das zapiect bagetu a tak ako sa u nas natiera cesnakom tak ju ponatieras zrelou paradajkou.


tinca
ja posekám rajčinu na drobno, alebo potieram rozkrojenou, ako píše @2010
vallgor1
ked je rajcina prezreta staci ju potierat na bagetu (rozkrojenu na 1/2 :) )a ked je tvrdsia je lepsie postruhat ju a potom sa prida olivovy olej sa natrie na bagetu a trochu ju posolit. Tu v Catalunyi sa oblozene bagety vzdy potieraju rajcinou a poleju olivovym olejom a posolit trochu samozrejme . (Ako na Sk sa bageta natieraju maslom ,tak tu sa natieraju rajcinou (oliv.olej a sol )...potom sa prida salama ,tuniak ,syr a pod. . A taktiez okruhly chlieb sa nakraja na krajceky a da sa do hriankovaca a potrie struckom cesnaku ,potom sa potrie tou rajcinou a poleje olivovym olejom a posolit.
vallgor1
Ja robievam aj bagetu co je z predosleho dna .Potriem ju rajcinovou omackou ,pridam tuniaka (alebo pokrajanu sunkovu salamu a pod.)a rajcinu nakrajanu na kolieska ..posypat stuhanym syrom a na vrch dam slane ocka (roztocene samozrejme ) a zelene olivy prekrojene na 1/2. Z olejom z ociek pokvapkam po syre ..Do truby zapiect len na chvilu pokial sa syr nezapecie. Ja to davam na gril. Jest este pokial je tepla.
vallgor1
...bagetu co ostala z pedosleho dna alebo ta co som mala dlhsie v zamrazenu v mraziaku a uz trocha stratila chut..:))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia