Mleté mäso s fazuľkou

mirkajan - fotkamirkajan, 9. októbra 2011
Mleté mäso s fazuľkou
Foto: mirkajan

Pridávam jeden z receptov, ktorý je v našej rodine veľmi obľúbený, mám ho od ocina. O omáčku z tohto receptu sa u nás vždy Zobraziť celý popisPridávam jeden z receptov, ktorý je v našej rodine veľmi obľúbený, mám ho od ocina. O omáčku z tohto receptu sa u nás vždy zvádza boj, preto ju vždy robím z takmer dvojnásobného množstva, než uvádza pôvodný recept...

6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

600 g
2 ks
2 ks
50 g
5 PL
2-3 PL
100 g
425 ml
250 g
1 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Slaninu pokrájame na kocky, opražíme a na nej podusíme na kocky pokrájanú mrkvu. Odstavíme z ohňa, pridáme 1 vajce a 1/3 na menšie kúsky nakrájanej zelenej fazuľky. Okorením mčk a premiešame.

  2. 2

    Mäso osolíme, pikantne okoreníme podľa chuti a premiešame s s 1 vajcom a jednou na jemno postrúhanou cibuľou. Na pekáčik nalejeme olej, rozotrieme po celej ploche a stred pekáčika posypeme strúhankou.

  3. 3

    Mäsovú hmotu uložíme na plát alobalu a rukou roztlačíme do tvaru obdĺžnika. Po celej ploche mäsového plátu rozložíme mrkvovo fazuľkovú plnku.

    Mleté mäso s fazuľkou - obrázok 3
  4. 4

    Pomocou alobalu mäsový plát s plnkou zvinieme do rolády, ktorú preložíme na pekáčik na stred vysypaný strúhankou.

    Mleté mäso s fazuľkou - obrázok 4
  5. 5

    Roládu posypeme strúhankou asi 10 min. zapečieme vo vyhriatej rúre. Do pekáčika potom pridáme bobkový list a na drobno pokrájanú cibuľu. Podlejeme asi 1/2 pohárom vody a odokryté necháme piecť v rúre,kým nie je povrch chrumkavý, priebežne polivame výpekom. Pred dokončením pridáme do pekáčika zvyšok zelenej fazuľky a zalejeme ju kyslou smotanou, ktorú sme premiešali s múkou, octom a cukrom podľa chuti (cca 1 kopcovitá PL cukru a 1 PL octu). Necháme prevrieť a podávame so zemiakovou kašou.

Diskusia k receptu

hubata
No toto môže byť vynikajúce! Ale trošku ma zaráža že zaleješ na pekáči fazuľku aj octom: nezgrcne sa to? Ja by som to asi urobila zvlášť nie spolu s mäskom. No ale nechám si poradiť, vyskúšam a potom budemm mudrovať. Takýto recept je pre mňa cenný, lebo na fazuľku mám pomerne málo receptov a tie potom v sezóne stále opakujem. Vďaka a ukladám.
mirkajan
Smotanu vymiešam s múkou, octom a cukrom zvlášť v nádobe a potom touto zmesou zalejem fazuľku na pekáči a zatiaľ sa mi to nezgrclo- kuk na výslednú fotku v úvode receptu.
katka1313
vyzerá to dobre a pekne..vyskúšam.....tiež robievam len klasický fazulkový prívarok alebo polievku.
sairaam
Teda! Krásne! Tá príloha ma zaujala, mňa by to nenapadlo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia