Agedashi dofu - Vyprážané tofu

2010 - bez fotky2010, 8. decembra 2011
Agedashi dofu - Vyprážané tofu
Foto: 2010

Jednoduchy Japonsky recept na tofu.

15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balenie
1-2 lyzice
1/2 hrnceka
1 lyzica
1 lyzica
 na vysmážanie rastlinny
1 cm cerstvy nastruhany




Postup

  1. 1

    Tofu nakrajame na kocky, a dame na papierovu utierku aj zakryjeme aby sme ho trochu vysusili.Odlozime na stranu na cca 15 -20 minut. Vysusene tofu poprasime -zlahka obalime zemiakovym skrobom a dame vyprazit na rozpaleny olej do zlatista. ( kdo nema zemiakovy da kukuricny skrob ).

  2. 2

    Do malej panvice dame hrncek vyvaru -dashi , sojovu omacku a mirin a prevarime.Pridame zemiakovy skrob katakuriko a prevarime vmiesame,zahustime.

  3. 3

    Vyprazene tofu ochutime , struhanym zazvorom a Ichimi Togarashi ( stiplave chilli korenie podla chute )a este pridame trosku farby ( mrkva , petrzlenova vnat podla principov Washoku) a zalejeme omackou z dashi. Servirovali sme s vyprazanymi chrumkavymi ryzovymi slizami.

Diskusia k receptu

marauder
problem budem mat akurat s "dashi".... Mohol by som skusit "ushiro ashi" napr. zeleninovy bujon.... V zivote som nerobil tofu, snad podla washoku to nepokazim, aj ked to nebude uz original,,,, Dam ti vediet! ;.))
2010
@marauder , nic si z toho nerob, tak to bude "trochu ine", tu ( na Vareche) je to bezne nazvat cokolvek inym menom, aj ja som robil "Tofu Parmigiana" za ktore by ma Taliani vyhostili z krajiny ...hlavna vec zu chuti .Cheers


marauder
@2010 : noooo...Na uvod ma povzbudil syn: nespekuluj, vypraz to v trojobale! A mas pravdu, nepreberne mnozstvo totalne zbastardenych original receptov, generaciami nemennych! Inac aj to "Parmigiana" vyzera na zahryznutie, nie na vyhostenie.... To by nam Taliani za niektore rpt na "Bolonske spagety" museli vyhlasit vojnu! ;-)) Iba dufam, ze sa to bude chovat ako syr, lebo s tymi nahradami masa tipu hydinove prsia, soja, tofu nemam skusenosti a pravdupovediac som lepsi gurman ako kuchar....
2010
@marauder , ked si nerobil tofu , je to ako sa hovori v anglictine "acquired taste"... v preklade medzi riadkami ...dost -uplne bez chuti.Preto ked zacinas skus tofu namarinovat, je ako spongia co naberie lahko ine chute. Tu sme robili s hribami a sojovou s hribovou prichutou.


marauder
@2010 : ty si riadny "FTÁK"! (aspon som pochopil logo ;-) ) Preklikaval som sa receptami v snahe aktivovat emailovu notifikaciu, kym som nenarazil na teba!!!! 15 stran Rpt!!! + podpich s prekladom (ak si spominas, washoku bolo v AJ) Cenim si tvoj navrh ohladne marinovania, bohuzial neskoro.... Moj prvy mobil mal sice prirucnu tasku na aku, ani dalsie modely od velkosti tehhly az po miniaturu nemeli fotaky, ale aktualne mam nieco ako zmensena hracia karta zklasiky "52" a ma to tusim fotak s 4 Megapix. Takze, idem do toho!!!!! NB s Rpt bude na pracovnej doske, step by step (krok po kroku ;-p)
2010
@marauder , nie je vtak ako vtak, toto je take domace cudo ktore namiesto krakania spieva. Aj mna stale otravuju ked varim vonku




2010
@marauder , ked ti ostalo z toho tofu tak sa da primiesat do japonskej ryze - kuri okowa - s gastanami a cervenymi fazulkami azuko , je to super. Robili sme vcera.


2010
Tak ma napadlo pre tych co su vegetariani tu mam odlozene sukromne tofu recepty , mozno budu vhodne pred Vianocami , tak ich publikujem.
jelenik
@2010
tiež by som ocenila, keby som obohatila vianocne menu o nejaky novy rp, lebo sme cela rodina vegetariani :)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia