Rebarborovo- tvarohový koláč fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 25. septembra 2011
Rebarborovo- tvarohový koláč (fotorecept)
Foto: alexdidi
10-12
porcií
90 minút
príprava
40 minút
na 200/160 °C

Suroviny

1 kg
4 PL
1-2 KL
Cesto:
300 g
175 g (margarín)
3-4 PL studená
štipka
Tvarohová plnka:
250 g
4 PL
1 ks
1 ks
3 PL
1 PL
Dokončenie:




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme cesto: maslo alebo margarín rukou alebo ručným lisom spracujeme s múkou a soľou, až sa vytvoria hrudky. Lyžicou po kvapkách pridávame vodu a spracovávame cesto. Musí sa rovnomerne navlhnúť a spojiť. Sformujeme ho do tvaru gule, zabalíme do fólie a necháme odležať v chladničke asi 30minút.

  2. 2

    Rebarboru ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky, posypeme cukrom zmiešaným so škoricou.

    Rebarborovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tvarohovú plnku si pripravíme zmiešaním všetkých surovín.

    Rebarborovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    2/3 cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3mm. Priložíme formu na pečenie (priemer 26cm) a vyrežeme podľa nej kruh, ktorý musí byť o 4cm širší ako forma.

    Rebarborovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto pomocou valčeka prenesieme na formu na pečenie. Opatrne pritlačíme na dno i boky, príčom okraje cesta rovnomerne prečnievajú z formy.

    Rebarborovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prečnievajúce časti cesta prehneme dospodu a vytvoríme ozdobný okraj. Naplníme rebarborou.

    Rebarborovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na rebarboru vylejeme tvarohovú plnku.

    Rebarborovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vyvaľkáme si zvyšnú 1/3 cesta a vyrežeme potrebný kruh. Vykrojíme z neho lístočky a nožom na nich vyznačíme žilky. Zo zvyšného(odkrojeného) cesta prstami ušúľame guľôčky. Plát cesta s otvormi priložíme na plnku. Naaranžujeme pripravené lístočky a guľôčky. Povrch cesta potrieme mliekom a poprášime cukrom.

    Rebarborovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pečieme 15minút pri 200st.C. Teplotu znížime na 160st.C a pečieme ďalších 25minút do zlatista.

    Rebarborovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po vychladnutí na mriežke si môžeme pochutnávať.

    Rebarborovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

danielas
Tento sa mi ohromne páči.Osviežujúci a krásny,gratulujem!A ukladám
3sandra3
krásny koláčik...a ešte aj krásne dekorovaný,,, ukladám si do kk
babav
Maskrtny kolacik ...krasne ukonceny... sikulka,dala si si zalezat!
dorisa
Veľmi pekný koláčik. Určite je kyslastý a to ja možem.
janka273
vypadá moc hezky a svátečně a je určitě dobrý ukládám a udělám
hubata
Z rebarbory mám málo receptov a tento s tvarohom je zaujímavý, lebo tvaroh zmierni kyslosť rebarbory. Navyše je aj peknučký. Ukladám do KK, vďaka.
xilia
juj, vyzerá nádherne a lákavo, šikulka...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia