Slepý guláš sleepy fotorecept

pacun110 - fotkapacun110, 20. septembra 2011
Slepý guláš sleepy (fotorecept)
Foto: pacun110

Všetko to začalo tým že som si v jednom nemenovanom obchodnom reťazci pri Tesco benzínke kúpil pravý točený salám,ale tak,že namiesto –„prosím si pol Zobraziť celý popisVšetko to začalo tým že som si v jednom nemenovanom obchodnom reťazci pri Tesco benzínke kúpil pravý točený salám,ale tak,že namiesto –„prosím si pol kila Točeného salámu“,som si pýtal –„prosím si pol kila Soleného tačámu“.Napriek prvotnému nechápavému pohľadu miestnej mäsiarky a potom následnému výbuchu smiechu som dostal čo som chcel a keď som ju okoštoval, vybavila sa mi starodávna chuť tohto,keď nás tým,ako malé deti, mama kŕmila A tak som sa rozhodol,že si uvarím už skoro dávno zabudnutý...

Suroviny

700 gr
1 ks
5 strúčikov
850 gr
100 gr




Postup

  1. 1

    ...SLEPÝ GULÁŠ !!! 9.15 - pripravil som si,okrem korením – keďže rád improvizujem, všetky suroviny,ktoré, si myslím,budem na to potrebovať!(to oranžové,v mištičke, na pravo hore, to je masť z klobásky, ktorú sme si doma,v rámci Radvanského jarmoku piekli)

    Slepý guláš sleepy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    9.20 – vyškvaril som si,takú poctivú, domácu slaninku, na drobno pokrájanú a nachystal jednu väčšiu cibuľu a niekoľko strúčikov cesnaku...

    Slepý guláš sleepy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    9.35 – ten som si očistil,podlávil nožíkom a nahrubo nakrájal! Nepoužil som klasický cesnakodrtič,lebo som prišiel na to,že keď to robím takto,tak je ten cesnak dajaký tuhší - mocnejší,či čo ako keď ho podrvím na kašu!

    Slepý guláš sleepy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    9.40 – keď sa mi slaninka vyškvarila,tak som tam pridal trochu tej klobásovej mastičky – hlavne pre vôňu a predtým už posolenú cibuľu!(predtým posolená cibuľa pustí trošku takú šťavičku a je lepšia...). Keď sa táto podusí,tak na chvíľku tak dám cesnak – ale nie na dlho,aby nezhorkol!!!

    Slepý guláš sleepy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    9.45 – nebojácne posypem mletou červenou paprikou...

    Slepý guláš sleepy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    9.46 – pridám na kocky nakrájanú točenú salámu a opražím!

    Slepý guláš sleepy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    9.50 - zemiaky.. Používam 2 formy zemiakov – nakrájaný na kocky a, keďže neuznávam múku ako zahusťovadlo do gulášov,tak aj zemiak „harulózny“! (Nastrúhaný ako do haruli)

    Slepý guláš sleepy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    9.50 – poriadne som to okorenil,nech to má šmrnc...

    Slepý guláš sleepy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    9.51 – a obe formy zemiakov som tam dal...

    Slepý guláš sleepy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    9.52 – poriadne premiešam a teším sa ako sa to bude variť..!

    Slepý guláš sleepy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    9.55 - aké korenie by som tam ešte dal....(nijaké! Soľ,mletá paprika a mleté korenie bohato stačia!!!!)

    Slepý guláš sleepy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    10.00 – má to výbornú hustotu!Toto tu....

    Slepý guláš sleepy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    10.10 – dolial som tam vodu do akurátneho objemu, mierne povaril a keď bol už guláš uvarený,tak som tam dal za priehrštie majoránky rozdrvenej v dlani...A je to hotovo!

    Slepý guláš sleepy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    11.00 –... Ako Čenkovej deti....JE VÝBORNÝÝÝ!!!!

    Slepý guláš sleepy (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

violetacamorova
No určite musí byť výborný keď sa varil s veľkou láskou a aj posledné foto nemá chybu, aj ja ho poznám, len už dávno som ho nerobila, aspoň si mi ho pripomenul.
kopretina
Bezvadný nápad se zahuštěním nastrouhaným bramborem. To mne nanapadlo a určitě vyzkouším. Jinak klasický "buřtguláš" , u nás oblíbený.
livvy
tak toto je perfektné! Vďaka za recept.. Ťažko by ma pri pohľade na točenú napadlo takéto jedlo :-D
lyali
Nooo, tak cenkovych deti je tu viac - aj ja sa hlasim, aby som si mohla dat taky dobry gulas :-) a mne vobec nevadi, ze je slepy :-) moja mama na tento sposob tiez robievala "falosnu gulasovu" a mala som ju velmi rada :-)
klaura
tiež sme ho ako deti milovali ... ďakujem za pripomenutie ... a z postupu normálne cítiť, s akou láskou si ho varil ... a mal si tam aj dákeho bieleho pomocníka ... :))))
evas13
Pokiaľ sme nemali v rodine diabetika, varil sa vo veľko hrnci a manžel ho zjedol najviac. Robím ho tak isto, len zeniaky podusím úplne na mäkko a potom zalejem horúcou vodou. :)
tinca
@pacun110 vyzerá skvele, ale u nás slepý guláš sa vždy robí bez mäsa teda aj salámy, preto sa volá "slepý"
verka1
Tinca máš pravdu, ale keď zoberieš do úvahy, že aj tá točená je dnes samá múka, tak je to vlastne to isté, ako robili naše mamy. Ja ho robím často a niekedy na zmenu chuti pridám papriku zelenú a paradajku. Cesnak nazvyknem dávať. A keď mám viac párkov, tak urobím aj z nich.
verka1
Tinca máš pravdu, ale keď zoberieš do úvahy, že aj tá točená je dnes samá múka, tak je to vlastne to isté, ako robili naše mamy. Ja ho robím často a niekedy na zmenu chuti pridám papriku zelenú a paradajku. Cesnak nazvyknem dávať. A keď mám viac párkov, tak urobím aj z nich.
duschko
Tento gulasik ma vratil o niekolko desatroci spat. Mila spomienka. Uz aj idem do obchodu na suroviny. Ukladam do MKK.
diabambulka
krásna fotodokumentácia, niečo podobné nám varila aj naša mama a volala ho falošný, v podstate je to to isté ako slepý prídem, zostal ešte tanierik so sleepým guľášikom
orchidea
Pobavila som sa na tom podaní receptu, super si to napísal a nafotil, zároveň som si pripomenula detstvo, tiež sme ho doma často jedávali a veru ja som ho mojej rodine ešte neuvarila ani raz, musím to napraviť.
bozulka
"Slepý" guláš robievam pravidelne aj dnes,je to chutné a rýchlo urobené.Zahusťuje sa samo cibuľou a zemiakmi.Na konci pridávam aj špetku majoránky.K tomu chlebík a stačí,viac nič netreba.
Recept krásne podaný ,už si tu dlho nebol...?
karolka
Varievala mama, keď som bola malá, je to skutočne dávno, no ale dobrú chuť
sisinka131
Moja dcéra ho robí dodnes pre 4 hladné krky a veru im chutí strašne a nemajú problém ani s cesnakom...Clhlebík je k tomu superný... Čo dodať? Pripomenul si perfektný recept...
remcula
Moc hezky nafocený recept. Já to zbožňuji, když mám postup nafocený.
daewootn
...pre pacun110, často ho varím aj já, tiež som si ho pomenoval - slepý - ale nemá tam byť ta točená, a pridávam tam sáčok " Gulášová od babičky ", tento recept sme často varili pri stanovaní, bohužial 60 rokov spät, ale chutí stále já ho robím v 5 litrovom hrnci, a najmenej 3 dni si nemeriam cukor, tiež ho zahustujem strúhanými zemiakmi alebo
šmidkami chleba ktoré tam vkladám pred ohrevom, alebo ak sa konzumuje ihneď, tak tam pridám za hrsť hrubšej strúhanky....dobrú chuť prajem.
lianka
Tento gulášik zbožňujeme, ja so synmi si dávam ešte do taniera za lyžicu kyslej smotany, manžel má rád bez nej. Ale mám výhradu keď slepý tak bez mäsa.
modrykamen
Tento guľáš je slepý len na jedno oko, lebo je tam klobása (aj tá je poloslepá, lebo veľa mäsa nevidela).
regecik
Môj obľúbený recept na ,,klobaskovu polievku".




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia