Vanilkové rožky podľa Dullovej

dogagador - fotkadogagador, 20. septembra 2011
Vanilkové rožky podľa Dullovej
Foto: dogagador

su to tradicne nefalsovane oblubene chutne a pekne vanilkace. vzdy sa podaria !

36 ks
porcií

Suroviny

200 g
140 g
70 g alebo mandle
70 g
2 cm
1 ks
100 g




Postup

  1. 1

    vypracovat cesto, nechat stuhnut v chladnicke, urobit sulok, pokrajat na rovnake kusky a usulat rohlicky, piect do ruzova, ihned obalovat v cukre s vanilkovym cukrom; ps: pridavam asi 2 cm naskrabanej vanilky do cesta, nie je v original recepte :-)

    Vanilkové rožky podľa Dullovej - obrázok 1
  2. 2

    pomlete orechy a maslo, navazena muka a cukor

    Vanilkové rožky podľa Dullovej - obrázok 2
  3. 3

    zmiesat vsetko dokopy a dobre vypracovat cesto

    Vanilkové rožky podľa Dullovej - obrázok 3
  4. 4

    odkrojit kusok a urobit sulok

    Vanilkové rožky podľa Dullovej - obrázok 4
  5. 5

    asi takyto

    Vanilkové rožky podľa Dullovej - obrázok 5
  6. 6

    rozdelit sulok na pozadovanu velkost rohlickov

    Vanilkové rožky podľa Dullovej - obrázok 6
  7. 7

    a tvarovat rohlicky pri ukladani na plech

    Vanilkové rožky podľa Dullovej - obrázok 7
  8. 8

    ak sa pri sulani stane taketo

    Vanilkové rožky podľa Dullovej - obrázok 8
  9. 9

    treba to odkrojit a zapracovat s dalsim sulkom, pokracovat v tvarovani rohlickov

    Vanilkové rožky podľa Dullovej - obrázok 9
  10. 10

    a dat ich piect na 200 st C asi 10 minut kym zruzoveju, vybrat a hned obalovat v cukre zmiesanom s vanilkovym cukrom

    Vanilkové rožky podľa Dullovej - obrázok 10

Diskusia k receptu

orchidea
Robievam tradične na Vianoce ale iný recept, tieto sú tiež veľmi pekné.
ancicka
Ja mám trocha iný rcp.,ale tento si uložím a na vianoce vyskúšam.kk
dogagador
dakujem za mile komentare :-)
raz na vianocnu party som tu v USA robila a jedna kolegyna zamrmlala "cukor v cukre", ale nedalo jej a ochutnala. jej dalsia hlaska bola "hodne umriet pre to".
valeri
takto ich šuľkám aj ja každé Vianoce z dvojitej dávky, ale včera som si na podnet z varechy objednala formu, ktorou naraz vykrojím 28 ks, tak uvidím ...... :-))
valeri
ale to hlavné: máš ich nádherné a pripomínajú nám, že Vianoce sú tu milé varecháčky, ani sa nenazdáme :-))
sonulienka
valeri prosím nemohla by si mi dať adresu kde si si objednala formu?
Tieto sú skutočne krásne a aj recept sa mi páči ukladám do KK
valeri
@sonulienka
cukrardekor.sk, našla som to pod Novinky SEPTEMBER / Novinky 20.9.2011 ale najdeš tam fakt všeličo a za dobré ceny, o kvalite nehovorím, lebo som tam objednávala prvý krát.
myalab
Taketo krasne nebudu z formy, je vidiet, ze su robene s laskou :)
marienka44
@Dogagador ,presne taketo robim aj ja, teraz som zacala uberat v ramci zdravej vyzivy cukor, takze davam len 50 g. Ziadne vajce, ako bolo v minulom recepte. Ja recept mam tiez z Dullovej knizky. Su tam dobre recepty.
dogagador
@vavan : ano, mam ten recept v KK ulozeny
@marienka44 : v niektorych receptoch tiez znizujem mnozstvo cukru, ale v tomto nie, tento dodrziavam presne
rooster
Dogagador
viem si predstavit ako sa vsetci v tej Amerike zalizuju ked napecies...je to uplne ine ako ich donuts..a tak..., pretoze ja zijem v Canade a ked idem na nejaku party alebo ja robim party , tak sa uz kazdy tesi na jedla!!!1 a to vyvaram a vypekam len domace slovenske jedla!!!
zdezda
Krásne ich tvaruješ, nelámu sa ti, keď ich dávaš z plechu? Ja ich tvarujem trošku menšie a hrubšie, aby sa mi nelámali, lebo doma máme dohodu, že len polámané môžu zjesť ešte pre Vianocami :-), ja ich totiž začínam piecť už v polovici novembra a tým ich hecujem:-)
dogagador
@zdezda : na polamane mam tiez kuntschafta :-). ihned, este horuce opatrne nadvihnem najskor jeden koncek, potom druhy a potom podoberiem tenuckou "lopatkou" odzadu, dam do misky s cukrom zmiesanym s vanilkovym cukrom, poobraciam a je to - ak sa ovsem prave pri cukrovani nezlomi....tak 5-6 z dvojitej davky. ja zacinam piect okolo Thanksgiving, co je posledny novembrovy stvrtok, lebo robim aj ine drobne pecivo, tak aby som stihla, kedze chodim aj do prace. a tam, pochopitelne, ocakavaju "svoj pridel" odomna.
@rooster : doughnuts, ani ine americke presladenosti nekupujem, to sa neda jest. tym padom naozaj dost vela peciem a varim. takze aj pozorne sledujem varechu a podaktore recepty aj skusam, naposledy ten super slivkac od vavan.
@vavan : Tvoj recept sa siri Amerikou! VIVAT!
babinka
robievam kazde vianoce a obcas aj mimo nich, ale nikdy nie su take krasne, forma by sa mi zisla, alebo tvoje rucicky :)), ja ich posypujem cukrom cez sitko, sa mi to videlo lepsie ako obalovat v praskovom cukre, ktory sa nalepil nerovnomerne. Akurat, ze tebe nie. Asi davas jemny kryst. cukor, vsak?
vavan
@dogagador ME, VERY HAPPY ani nevieš ako si ma potešila tvojim komentárom ešte som rozmýšlala či sem mám ten recept vôbec vložiť
tak som veľmi rada že má úspech až tam ďaleko od nás.Ďakujem krásne.
have a good weekend!
dogagador
@babinka : uhadla si, ten najjemnejsi krystalovy zmiesam s vanilkovym a su take krasne, ake su. tiez som ich najskor obalovala v praskovom a nevyzeralo to tak krasne.
@vavan : ja sem davam tiez recepty len obcas, velakrat sa inspirujem a z casu na cas aj vyskusam. ten Tvoj bol najuspesnejsi! ale aj ine boli velmi dobre, to uz clovek "vynucha" instinktom, do coho sa oplati ist :-)
medovnicek
teda tie sú "akoby ich jedna mater mala", nádherné, krásne rohlíčky
janger
Mas ich nadherne. Vsetky ako jeden. Takze vydrzia dlho? Upiekla by som tiez k Vianociam. A tiez rada peciem trochu dopredu...
dogagador
@janger : dakujem. ano, aj ja peciem vianocne pecivko trocha vopred, zacinam koncom novembra a ak sa mi podari uchranit, posledne mame na 3 Kralov, 6. januara :-)
dogagador
@sonulienka : formu na vanilkove rozky som videla predavat tusim v Kaufland-e, bola som 3 tyzdne na Slovensku, tak som aj nejake obchody pochodila
lucylee
@dogagador no, ja teda neviem, od tohto receptu som cakala vela. Ale nepodarili sa. Cesto sa rozpadavalo, rozky sa tazko formovali a potom sa na plechu roztiekli. Drzala som sa presne receptu. Ja hovorim, ze toto je zatial najhorsi rceept na vanilkove rozky, aky som robila. Skoda, Rozky peciem kazdy rok a vzdy sa podarili.
dogagador
@lucylee : je mi luto, moje rozky podla toho receptu vyzeraju tak, ako su na fotografii, vzdy sa mi podaria, su trocha pracnejsie, ale maju uzasnu chut, neroztekaju sa, mozno je to zavisle od pouziteho materialu??
dogagador
@lucylee : pridala som kvoli Tebe obrazky z dnesneho pecenia. mozno si mala suchsie orechy/oriesky ( neviem, co si pouzila ) , alebo vodnatejsie maslo, netusim, preco sa Ti nepodarili. ja ich mam vzdy taketo krasne
lucylee
Aj mna napadlo, ze to mohlo byt v surovinach lebo fakt som isla presne podla receptu a pouzila som prave maslo. Orechy som pouzila z mraznicky pomlete. Muka bola cerstva, fakt neviem.
dogagador
@marienka44 : ahoj, ja uz sem ani velmi nepridavam recepty, ani sem az tak casto nechodim, to sa proste neda vsetko stihat. Peknu Velku Noc
filiptomakin
...tento recept sa mne osobne velmi páči...rožky sú gustiozne a ako jeden a to sa mi velmi páči! nemám rád všeliaké frcky a urýchlenú prácu...takže NUMBER ONE.....DAKUJEM OSOBNE
dogagador
@Lucylee : ahoj, pekne Vianoce a PF 2019!
Len som si dnes spomenula na Teba, lebo som robila vanilkace. Dala som lieskove oriesky, ktore som kupila v Rakusku, uz mlete. Rohlicky su rovnako krasne, ako vzdy, len sa s tym cestom velmi zle robilo, kazdy jeden som musela extra vysulat a niekedy aj 3x.... no proste sa potvrdila moja teoria, ze vela zavisi od pouzitej suroviny. A to som ich robila z dvojitej davky, vyslo mi 77. A este mi napadlo, ze mozno trstinovy cukor, kedze je sladsi, ako z curovej repy, je pravdepodobe aj “lepkavejsi”, co tiez moze pomoct drzat cesto viac pokope?
janger
@dogagador , no tento rok sa konecne dostali na rad....

Nemam ich ale take pekne, ako ty, ale som spokojna.
Tiez sa mi cesto pocas sulania trosku rozpadavalo. Pouzila som mlete mandle, mozno boli trochu suchsie, alebo muka trochu ina...

No a ked ma uz presla trpezlivost, zo zvysku cesta som spravila take male toliariky a tie pospajam bud dzemom, alebo nutellou, take "jednohubky".
Chut roztekov je vyborna, su krehke, bez problemu sa mi upiekli. Iste by som ich robila znovu! Aj chut vanilky v ceste je dobra! Ked uz vanilkove, tak vanilkove :-).
Neviem sice, ci budes koment citat, ale ak nahodou....Dakujem za recept.



janger
@dogagador (19.12.2023 01:34), tak si predstav, predvcerom som ich robila znovu. Dobrotkaaaa :-). Aj tebe pekne Vianoce.








SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia