Bublaninka a´la Elisticka fotorecept

katkaszaboova - fotkakatkaszaboova, 18. septembra 2011

Nechcem sa chváliť cudzím perím, ale... bublaninu som robievala podľa receptu mojej mamky, a už dávno som hľadala inú - lepšiu alternatívu. A konečne Zobraziť celý popisNechcem sa chváliť cudzím perím, ale... bublaninu som robievala podľa receptu mojej mamky, a už dávno som hľadala inú - lepšiu alternatívu. A konečne som našla tento recept, tu na vareche! Pridala ho Elisticka, za čo jej veľmi pekne ďakujem! Recept je jednoduchý, bez použitia váhy (ako odmerku som použila 300ml-ový pohár), a výsledok presne podľa môjho gusta. Ponúkam ho s iným ovocím a pridaním čokolády do cesta.

30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
600 ml
300 ml
150 ml
150 ml
1 bal.
2 ks
150 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si ovocie a čokoládu. Ja som zvolila hrušky, (ale samozrejme sa dá použiť rôzne ovocie) ktoré nakrájame na malé kúsky. Keďže sa postupne pri pečení zbavujem zásob čokoládových zajačikov, použila som jedného veľkého :-) Polámala som ho na malé kúsky.

    Bublaninka a´la Elisticka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si cesto: zvlášť som vyšľahala bielky so štipkou soli na tuhý sneh a potom žľtky s práškovým cukrom. Potom som pridala aj mlieko, olej, a nakoniec múku s kypriacim práškom.

    Bublaninka a´la Elisticka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do vzniknutej masy som zapracovala ručne sneh a čokoládu.

    Bublaninka a´la Elisticka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plech som vyložila papierom na pečenie, vyliala cesto, poukladala ovocie, vložila do rúry a piekla cca. 40 min. na 180C.

    Bublaninka a´la Elisticka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Krásnu bublaninku som ešte ozdobila čokoládovou polevou, a musím povedať že bola taká dobrá, že hneď zmizla z taniera. Odporúčam ku kávičke! Dobrú chuť!

    Bublaninka a´la Elisticka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

diabambulka
bublaninky u nás frčia :-) najskôr som si myslela že si tam dala puding, ale s čokoládou je to tiež výboná zmena, pre malých a veľkých.
elisticka
som rada ze sa ti podarila moja bublaninka:-)) dakujem za uznanie:))