Plnená pečená cuketa fotorecept

valeri - fotkavaleri, 18. septembra 2011
Plnená pečená cuketa (fotorecept)
Foto: valeri

Ešte stále sa v záhrade nájdu cukety, tak som si jednu - vlastne len polovicu pripravila dnes k obedu, z druhej urobím zajtra Zobraziť celý popis Ešte stále sa v záhrade nájdu cukety, tak som si jednu - vlastne len polovicu pripravila dnes k obedu, z druhej urobím zajtra asi placky.

30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks Čerstvá
trochu
asi 5 ks v šupke varené
1 ks
trochu - podľa chuti
 posekaná
podľa chuti
podľa chuti
1 ks
3 strúčiky prelisovaný
1 ks väčšia




Postup

  1. 1

    Umytú cuketu prekrojiť pozdĺžne a lyžicou vybrať vnútro so zrniečkami. Popichať ju mierne vidličkou a pokvapkať sójovou omáčkou, položiť do suchého pekáča, prikryť alobalom a piecť asi 15-20 min, aby trochu zmäkla.

    Plnená pečená cuketa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým som si postrúhala na hrubšom strúhadle uvarené zemiaky, salámu, pridala soľ, čierne korenie, vegetu, surové vajíčko a vňať, pokrájanú cibuľu a roztlačený cesnak. Už som ju plnila aj hríbovou plnkou, aj plnkou zo zelenej fazulky s vajíčkom, pridávam niekedy aj kukuricu z konzervy, strúhaný syr, alebo plnku, akú robím do kuraťa. Skrátka čo dom dá ... :-))

    Plnená pečená cuketa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyberiem zmäknutú cuketu z rúry a naplním

    Plnená pečená cuketa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Znovu do rúry asi na 1O min, už len zapiecť, aby sa vajíčko "zrazillo" a vrch bol do chrumkava.

  5. 5

    Keďže nebol doma tvrdý syr, nastriekala som syr z črievka ešte na horúcu - hneď po vybratí z rúry a už len čakala kedy vychladne :-)).

    Plnená pečená cuketa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ako príloha môžu byť zemiačky pečené, napr. na pekáči spolu s cuketou ale ja som si dala k nej čerstvý chlieb, ktorý som upiekla ráno, a ktorý už bol akurát vychladnutý

    Plnená pečená cuketa (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

ancicka
Na pečenú cuketu sa strojím už dosť dlho,tak tu tvojú vyskúšam.kk
annabiel
Ďakujem za inšpiráciu, cuketové recepty sa vždy zídu, vyskúšam!
valeri
Ďakujem, tie zemiaky v šupke som varila vlastne do cesta na chlieb, ale bolo ich veľa, tak som ich minula do cukety :-)
milamila
Dobrý deň, dobrá inšpirácia na dnešnú večeru, práve včera som ešte priniesla zo záhrady cuketu ale zaujímal by ma aj ten recept na ten chlebík, pretože vyzerá úžasne, mohla by som poprosiť oň? Ďakujem
valeri
@milamila
K pečeniu chleba ma inšpiroval "Žemličkový chlieb", ktorý uverejnila @evusik 19.8.2011 a nájdeš ho v receptoch, len ja som do cesta pridala asi 5 v šupke uvarených a vychladnutých postrúhaných. zemiakov. Mam rada taký chlieb. Mne sa strašne páčil ten spôsob pečenia, že vlastne si z neho neodkrajujem ale trhám :-))
valeri
@milamila
znovu som zamiesila na "trhací chlieb" tak ešte sa vrátim k tomu receptu, keď budeš dávať varené zemiaky ako ja, tak opatrne s vodou, lebo cesto od nich trochu zredne, aj tak je podľa mňa v recepte na Žemličkový chlieb veľa vody, mala som riedke cesto, musela som prisypať múku, tak množstvo vody zredukuj, ale inak je výborný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia