Novotného marhule v rožkoch

zemo - fotkazemo, 19. októbra 2009

Je dobré, ak sa vám pri pozeraní rôznych tv cooking šouiek nelení a zapíšete si, na čo sa práve pozeráte. Hlavne ak ide o Zobraziť celý popisJe dobré, ak sa vám pri pozeraní rôznych tv cooking šouiek nelení a zapíšete si, na čo sa práve pozeráte. Hlavne ak ide o jednoduchý recept. Tento dezert som odpísal od Petra Novotného, keď ho horko - ťažko napchali do televízora a mal tam svoje Chuťovky.

30 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Dopredu upozorňujem, že veľmajster Rádu varešky Petr Novotný sa neunúval vtedy v telke diktovať presnú gramáš tvarohu, či cukru alebo počet vajec a rožkov, lebo ak vám bude chutiť, môžete si tohto netradičného dezertu pripraviť viac. Ak vám nebude šmakovať, tak vám všetkého stačí troška. Najprv si urobíme tvarohovú plnku. Vymiešame alebo namixujeme tvaroh, 2 žĺtky a cukor. Robme ju tak, aby nebola veľmi riedka, skôr hustá.

  2. 2

    Rožky rozkrojíme a čiastočne vydlabané vrchné polovice rožkov naplníme pripravenou tvarohovou plnkou, na ktorú ešte položíme 3 polovice marhúľ. Prikryjeme spodnou polovicou pečiva a vložíme do nádoby s rozšľahaným vajíčkom, v ktorom ich celé obalíme a necháme asi 2 minúty nasiaknúť.

  3. 3

    Rozohrejeme olej a vajíčkom obalené rohlíky v ňom vypražíme. Vypražené rožky môžeme pocukrovať, prípadne ešte poliať šľahačkou.

Diskusia k receptu

jedna
JA SOM SI ICH ODPÍSALA Z JEHO KUCHÁRSKEJ KNIHY , ROBIEVAM ICH A MOŽEM POVEDAT , ŽE 30 ROČNÝ SYN ICH ZBOŽNUJE, SÚ SLADKÉ A PRETO SA ICH NEDÁ VELA SPAPKAT ,ALE INÁČ NEMAJÚ CHYBU !!!
aninka1
aj ja som ich robila "pred rokmi", pripomenula si mi tento skvely recepr, asi nim potesim nasich dnes vecer ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia