Čokoládový Cheesecake fotorecept

daisy1979 - fotkadaisy1979, 30. augusta 2011
Čokoládový Cheesecake (fotorecept)
Foto: daisy1979

Inšpiráciu na tento fantastický zákusok som si zobrala z knihy, ktorú som si len nedávno kúpila - "Chocolate lovers", čiže "Milovníci čokolády". Cheesecake + Zobraziť celý popisInšpiráciu na tento fantastický zákusok som si zobrala z knihy, ktorú som si len nedávno kúpila - "Chocolate lovers", čiže "Milovníci čokolády". Cheesecake + čokoláda = hriešna kombinácia... no a mne nedalo nepodeliť sa s Vami o tento fantastický kulinársky zážitok... :o)

50 minút
príprava

Suroviny

Korpus:
200 g
100 g
80 - 125 g
2 - 3 PL
Náplň:
200 g
10 ks
8 čl
50 - 100 g
200 g
500 g
300 ml
Ozdobenie:
8 ks




Postup

  1. 1

    Prísady:

    Čokoládový Cheesecake (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Čokoládu roztopíme nad horúcou vodou, pridáme zmäknuté maslo a rozdrvené piškoty (najepšie v mixéry).

    Čokoládový Cheesecake (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dochutíme kakaovým práškom na zvýraznenie chuti.

    Čokoládový Cheesecake (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vzniknutú masu vyložíme rovnomerne do tortovej formy (rozmer 24cm). Kraje by mali byť vysoké 4- 5 cm. Necháme odležať v chladničke aspoň 30 minút.

    Čokoládový Cheesecake (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na plnku si rozpustíme čokoládu nad horúcou vodou. Medzitým si pripravíme želatínu (podľa vlastného návodu) v dostatočnom množstve vody. Rozpustenú želatínu pridáme do čokolády a následne primiešame kyslú smotanu. Rozmiešame metličkou.

    Čokoládový Cheesecake (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom túto čokoládovú masu rýchlo primiešame do tvarohovej masy vymiešanej s kryštálovým cukrom. Pridáme kakaový prášok na zvýraznenie čokoládovej chuti.

    Čokoládový Cheesecake (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď nám hmota začne tuhnúť, pridáme vyšľahanú šľahačkovú smotanu. Opatrne premiešame...

    Čokoládový Cheesecake (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ... a prelejeme do tortovej formy vyloženej už pripraveným a vychladnutým "piškotovým cestom". Vložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny.

    Čokoládový Cheesecake (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pred podávaním posypeme cheesecake kakaovým práškom a ozdobíme jahodami. Dobrú chuť!

    Čokoládový Cheesecake (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

domci4
mňamky, ale bojím sa pracovať s tou želatinou... :(
abend
Najlacnejší zákusok to nie je, ale určite výborný. Pri prvej príležitosti vyskúšam. Ešte by som prosila doplniť veľkosť tortovej formy, 24 alebo 26cm?
narciska
Dobre vyzerá len tá želatína s tou nemám dobré skúsenosti. Ale koláčik môže byť zaujímavý a dobrý.
daisy1979
Ďakujem za všetky milé komentáre...
domci4 a narciska, ja som so želatínou tiež nemala žiadne skúsenosti.. až do včera, keď som zákusok robila.. v originálnom recepte sa používa plátková želatína, ale ja som použila práškovú od Oetkera.. s ňou som nemala žiaden problém.. cca v 130ml horúcej vody som rozpustila 8 ČL želatíny.. netreba nechať vychladnúť, hneď sa môže pridať do horúcej rozpustenej čokolády.. viď postup..
jerica
To je BOMBA !! (pre mňa) Určite si to nenechám újsť , pri prvej príležitosti spravím,mňam:-)
anabelka
vyzerá neskutočne dobre, k sobotňajšej oslave vyskúšam
babkamt
Ukladám do kk,hneď by som si dala aspoň malý kúštik
dogagador
bomba, ale kaloricka, aj ked z casu na cas si to kazdy moze dovolit :-). vyzera super, chutove bunky sa mi jezia uz teraz, ale ved nemozem vsetko robit naraz! ja sa fakt nechcem gulat, aj tak namiesto chudnutia priberaaaaaam. pomoooooooooc, privela super receptov !!!!
marienka44
@Daisy1979 ,co keby som mliecnu cokoladu zamenila za horku. Nemam rada mliecnu. Kedze sa piskoty drvia, nemusia byt dlhe. Staci dodrzat gramaz- :-)
daisy1979
Ďakujem krásne Vám všetkým za milé komentáre.. Som veľmi rada, že tento koláčik má takýto veľký úspech.. :)) Dúfam, že aj po vyskúšaní s ním bude káždá z Vás spokojná.. tak isto ako sme boli aj my s manželom.. :D

daisy1979
@marienka44 , samozrejme ak máte rada horkú čokoládu, nemusíte použiť mliečnu.. len si myslím, že sa horká čokoláda bude ťažšie krájať, keďže je tuhšia.. Mliečna čokoláda s 30% kakovou hmotou je v tomto prípade lepšie použiteľná.. treba vyskúšať..
S tými piškótami máte pravdu, ale v krajine kde momentálne žijem, naše staré dobré SVK okrúhle od Opavie bohužiaľ nekúpim, takže som použila dlhé piškóty s cukrom "Boudoir biscuits" :D
tetuska
vyzerá krásne, máš pochvalu, ja som ho robila len raz, tiež z tvarohu, ale bol vynikajúci, vyskúšam samozrejme aj Tvoju verziu, už vopred sa teším na výsledok...
katuska36
vyzerá úžasne a rada by som to vyskúšala. len neviem, či tortovú formu treba vymastiť maslom a múkou, alebo aspoň papierom na pečenie. alebo netreba nič? neprilepí sa to "piškótové cesto" potom o formu? ďakujem za odpoveď :)
domci4
to je to číra zelatina- tortové želé?
daisy1979
@katuska36 , ďakujem za pochvalu.. :)
Tortovú formu netreba vymastiť ani dať papier na pečenie, lebo v "piškótovom ceste" je maslo, takže sa neprilepí.. Dúfam, že sa podarí a bude chutiť.. :D
majo51
vynikajúci receptík ale keď môžem poradiť,otočte dno tortovej formy opačne aby tam nebol zvýšený okraj,ľahšie sa vám prenesie na servis a na bok formy z vnútra by som dal pečiaci papiertrochu navlhčený aby tam držal a po naliatí a stuhnuťí sa papier trochu zvlní a po stiahnutí zanechá peknú mozajku na kréme. Pri dodržaní zopár zásad netreba sa báť želatíny. Pokial budete mať záujem môžem vám ich napísať.
domci4
vysvetlíš mi ako si to robila s tou želatinou? si ju dala do vody -toľko kolko je napísane na sačku? alebo ako a dala si ju potom zohriať?
violin
PRE domci4 : mozes pouzit hocaky druh platkov priesvitnej zelatiny, namocis do hrnceka s vodou- asi 2-3 dc a strcis tam platky- ak sa nezmestia rovno,zohni ich, alebo natlac nejakym sposobom. Nechas ich tam pokym si chystas zvysok receptu a potom ich len vyberies, vyzmykas ako handricku a rozpustis-v tomto pripade- do teplej cokolady. Voda sa pouziva studena aby zelatina trochu zmakla a v teplej tekutine sa potom rozpusti. Pred tym ako som zacala pouzivat zelatinu som tiez nechapala ze co a ako, ale je to jednoduche, namocis-vyzmykas a prelozis do teplej tekutiny (cokolady) podla daneho receptu. Skusaj a urcite sa podari!
vlastica
úžasný dezert, už je v chladničke, krásne sa podaril, stuhol, :) určite ho ešte urobím :)
lucicik
Slovenska zelatina = pre mna nieco odporne, nestravitelne, preto som vzdy nenavidela cokolvek co obsahovalo zelatinu. Neviem ci je to tym, ze je bravcova alebo sposobom spracovania. Momentalne pouzivam agar agar, dostat v DM tusim pod nazvom bio zelatina. ( male vrecka ako prasok do peciva) treba dodrzat postup, aby sa zelatina URCITE celkom rozpustila pred zapracovanim. Garantujem, ze ju nebude citit!
daisy1979
@lucicik Dakujem za tvoj komentar... Ja osobne tiez pouzivam praskovu zelatinu vid. obr. c.1... Ale aj tak si myslim, ze je to kazdeho osobna vec, aku zelatinu v kuchyni pouziva...
slavkabis
ja som robila dezert namiesto tvarohu s mascarpone a bol vynikajúci, ja využívam mascarpone často v dezertoch, zdá sa mi lepší :)
petiatko
vcera som robila a ozaj 1* :) Prvy krat som robila s platkovou zelatinou a nebol ziadnen problem :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia