Polievka zo zelerového listu fotorecept

bozulka - fotkabozulka, 10. augusta 2011
Polievka zo zelerového listu (fotorecept)
Foto: bozulka

Táto polievka sa u nás objavila vždy keď som mala mladé celerové listy a nevedela som čo s nimi.Je jednoduchá,rýchla a myslím si že Zobraziť celý popisTáto polievka sa u nás objavila vždy keď som mala mladé celerové listy a nevedela som čo s nimi.Je jednoduchá,rýchla a myslím si že aj zdravá.

4
porcie
10-15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
100 g
20 g mäsový
1 1/2 litra alebo 2-3 kocky ,môžu byť aj dobré kocky
2 lyžice, alebo masť
 soľ, na dochutenie
Závarka:
Alebo:




Postup

  1. 1

    Polievka obsahuje veľmi málo surovín.

    Polievka zo zelerového listu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca dáme olej,pridáme droždie.

    Polievka zo zelerového listu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je trošku osmažené pridáme na jemno pokrájaný celerový list /jemnejšie než som mala ja/ .

    Polievka zo zelerového listu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Trošku orestujeme.

    Polievka zo zelerového listu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme mrkvičku a spolu chvilku restujeme.

    Polievka zo zelerového listu (fotorecept) - obrázok 5
  6. 7

    Zalejeme vývarom,dochutíme korením poprípade soľou.

    Polievka zo zelerového listu (fotorecept) - obrázok 7
  7. 8

    Než začne polievka vrieť pripravíme si závarku.Ja som teraz urobila vaječné cestíčko-1ks vajíčko,detská krupica,trošku korenia,asi lyžica oleja,trošku soli.Cestíčko ani husté ani veľmi riedké.

    Polievka zo zelerového listu (fotorecept) - obrázok 8
  8. 9

    Necháme povariť 5-10 minut.Nie dlho aby nebola zelenina príliš rozvarená.

    Polievka zo zelerového listu (fotorecept) - obrázok 9
  9. 10

    Dochutíme,ja som pokrájala ešte malú feferonku.Nemusí byť kto nemá rád ostrejšie.Premiešame a môžeme podávať.Pre lepšiu chuť pridáme ešte čerstvú petržlenovú vňaťku.

Diskusia k receptu

frezia68
Veruže je to výborná polievka a zelerové listy tiež využívam.A to droždie,mrkva.....sme pred obedom,tak mám na ňu veľkú chuť :-))) dúfam,že Ťa tu už uvidím častejšie?
bozulka
@frezia , máš pravdu je skutočne výborná.My sme polievkový a vymýšlať polievku na každý deň nebola "sranda".
Či tu budem častejšie ešte neviem povedať,túto polievku som slúbila @lucylee.D úfam,že si ju všimnš.Variť jednu porciu je ťažké a nechcem mať celý týždeň to samé jedlo.
lucylee
@bozulka moja zlata, dakujem ze si na mna nezabudla. Jasne, ze som si ju vsimla :)Ja mam teraz zaludocne tazkosti, tak papam iba suchare, ale ked mi bude lepsie, urcite vyskusam. Vsetky suroviny mam velmi rada.
bozulka
Nezabudla som,zvyknem dodržať slovo.Dúfam,že ti bude chutiť.Želám skoré uzdravenie.
alena45
A veru Boženka, mne by nevadilo ju jesť aj tri dni.
jerica
@bozulka u nás polievky hrajú prím , Tvoja je jedna z nich , tiež nemáme problém s polievkami , len jedna je otrepaná , hovädzia , tú môžem variť len raz za tri mesiace ,to je príkaz z vyššej inštancie (môj zákonitý 8.8.1964 & 2011) .Varila sa u nás s obmenami slepačej každú nedeľu a po rokoch som dostala ultimátum , tak to už nevar ! iba ak za tri mesiace! pritom polievky ako víno aj ako kryštál. No čo už z hora je to dané:-))
bozulka
Ďakujem vám,je mi len ľúto,že som mala krajšie fotky pripravené,ale podarilo sa mi ich ukryť tak,že som ich nenašla ani ja a hladal aj syn s poznámkou "mami ty si číslo...",ešteže som nestihla vymazať aj tieto.Pre mňa to bola fuška pri mojom zraku...
Jarka u nás to bolo tiež tak,ale slepačiu a hov.môžem stále.Tak som vymýšlala polievky na každý deň inú.A celkom sa mi darilo.
jamarlen
zaujali ma tie kvasnice v polievke, to som ešte nikdy neskúšal, tak v sobotu varíme:)))
bozulka
@jamarlen , neboj sa tých kvasníc,je pravda,že pri restovaní to nepekne "vonia",ale stojí to zato,nielen pre chuť,ale aj pre zdravie.
bozulka
@zirafninka , želám dobrú chuť !!! Tak ako každá polievka aj táto môže mať viacero variácií podľa fantázie a momentálnej chuti.
jamarlen
@bozulka , polievku sme už dnes zopakovali pre hostí, všetci sa čudovali, že sú v nej kvasnice, tak ju nazvali "bomba Bé-vit":)), chutila aj s haluškami z polenty, opečenej a ochutenej čili(kvôli lepku). teším sa a ďakujem za recept aj inšpiráciu. vôňa kvasníc sa mne osobne páči.
bozulka
@jamarlen , som rada že chutila,mne osobne vôňa kvasníc tiež nevadí...:-))) . Pozri si v mojich receptoch polievku s kvasnicovými knedlíčkami,ak nepoznáš určite bude chutiť.
jerica
Božulka , dnes idem na Tvoju ľahulinkú polievočku , teším sa , ahojko.
jerica
Uvarené,len málinko som si ju prispôsobila , ale základ a inšpirácia vďaka Tebe a Tvojmu receptu:.-), ide sa servírovať .
bozulka
Jarka to je správne,ja to tiež robím skoro s každým receptom.Keby nebolo fantázie tak jeme ešte surové mäso čo by naši muži ulovili :-)))