Kapustové pagáčiky

Marek Pethö
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 10. augusta 2011
Kapustové pagáčiky
Foto: Pravda - Ivan Majerský
6
porcií
40 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
400 g
120 g, varené
2 ks
30 g
30 g
50 ml
1/2 KL
1/2 KL
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Do múky pretlačíme v šupke uvarené zemiaky, pridáme maslo, žĺtky, kvasnice rozmiešané s cukrom a mliekom. Osolíme, pridáme vychladnutú, nadrobno posekanú kapustu, ktorú sme predtým sparili vriacou vodou a precedili. Vypracujeme tuhé cesto a necháme ho v teple vykysnúť.

  2. 2

    Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 2 cm a formičkou s priemerom 4 cm vykrajujeme pagáčiky, necháme ich trochu nakysnúť a vyprážame v horúcom oleji.

  3. 3

    Podávame teplé – chrumkavé, ale dobré sú aj na druhý deň.

Diskusia k receptu

huck
to je zase niečo celkom nove (pre mna). Určite vyskušam!
zdezda
:-) aj my takéto robíme, ďakujem za pripomenutie
remcula
To nemá chybu!!! Musím je vyzkoušet, to bude dobrůtka.
akeber
moja stará mama nám kedysi robila kapustníky......to boli pečené koláče plnené praženou kapustou....super..... musím nájsť v jej zošite recept a urobiť ich..........ale aj tieto vyzerajú mňamkovo
hubata
eeee... p. Pethö vy ste ma poplietli: čakala som že sa budú piecť v rúre ako tradičné pagáčiky - a oni sa vyprážajú. Tak musím uložiť a vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia