Zmrzlinová trikolóra fotorecept

malinka711 - fotkamalinka711, 2. augusta 2011

Suroviny

Cesto:
3
90 g
2 PL vlažná
90 g
1 KL
Jogurtová zmrzlina:
450 g
250 ml
2 PL
podľa chuti
asi 2 PL
 strúhaná
cca 100-150 g čerstvé alebo mrazené




Postup

  1. 1

    Deň vopred si pripravíme zmrzlinu: Šľahačkovú smotanu vyšľaháme. Jogurt vyšľaháme s medom, potom pridáme kryštálový cukor a ďalej šľaháme, kým sa kryštáliky nerozpustia. Zmiešame jogurt s vyšľahanou smotanou a zmes rozdelíme na tri časti. Pripravíme si 3 nádoby, v ktorých budeme zmrzlinu mraziť (ja som použila tégliky od masla). Prvú nádobu naplníme 1. časťou zmesi. 2. časť zmiešame s preosiatym kakaom a strúhanou čokoládou. 3. a zároveň najmenšiu časť zmiešame s rozmixovanými jahodami. Takto pripravenú zmrzlinu dáme do mrazáku cez noc zmraziť a aspoň trikrát v polhodinových intervaloch každú z nich premiešame.

    Zmrzlinová trikolóra (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na ďalší deň Zmrzlinu preložíme z mrazáku do chladničky mierne zmäknúť a zatiaľ si pripravíme cesto. Žĺtky šľaháme s polovicou cukru, potom pridáme vlažnú vodu a nakoniec aj preosiatu múku s práškom do pečiva. Z bielkov a zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh a opatrne primiešame. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre do zlatista. Obdĺžnikovú formu vystelieme potravinárskou fóliou a ešte teplé cesto do nej natlačíme, prečnievajúce okraje orežeme. Necháme vo forme úplne vychladnúť a potom preložíme na 5 minút do mrazáku.

    Zmrzlinová trikolóra (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto vytiahneme a pomocou lyžice ho naplníme zmäknutou bielou zmrzlinou. ( Zmrzlina nemá byť roztopená! Má iba povoliť, aby sme ju mohli naberať lyžicou.)Opäť dáme na 5 minút do mrazáku.

    Zmrzlinová trikolóra (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom na bielu zmrzlinu natlačíme jahodovú, necháme 5 minút stuhnúť. Nakoniec na jahodovú navrstvíme aj kakaovú zmrzlinu. Prikryjeme zvyšným cestom(ak ho neostalo dosť pomôžu podlhovasté piškóty). Prikryjeme to celé prečnievajúcou fóliou a necháme zmrznúť v mrazáku. Potom vyberieme,vyklopíme a ozdobíme jogurtovou polevou.

    Zmrzlinová trikolóra (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom vyberieme,vyklopíme a ozdobíme jogurtovou polevou.

    Zmrzlinová trikolóra (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

vierik
Veľmi pekné a určite aj osviežujúce,dobrý nápad...:-)
tatranka
To je milé,pekné a podľa ingrediencii aj chutné.Robím zmrzlinku,ale oveľa jednoduchšiu.Takže na rade je tvoja zaujímavá a pekná.Ukladám.
aroooo
pekný, určite a chutný koláčik, no dosť prácny aj časove, no ukladám, možno niekedy...
evanaaa
Aj mne sa veľmi páči tento zmrzkoláčik, len ja by som sa stým asi babrala ešte dlhšie, ale dala by som sa ponúknuť už hotovým.
diabambulka
oceňujem a chválim že si si dala prácu a vyrobila si si ešte aj domácu zmrzlinku, klobúk dole.
malinka711
no samozrejme ľudia, ktorí sú v časovej tiesni a tiež lenivé gazdinky môžu použiť aj zrmzlinu z obchodu ...:D
iskatka
je to velmi pekne, ja by som este skusila medzi tie zmrzliny podavat tenucku cokoladu ... alebo posypat kupovanou. ale aj tak je to super.gratulujem :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia