Merguez

mjuli - fotkamjuli, 17. júna 2011
Merguez
Foto: mjuli

Merquez sú klobásky z kuchyne Severnej-Afriky. Hlavne v Maroku, Tunisku a Alžírsku sú obľúbeným národným jedlom. Pečú ich na grilu ako malé klobásky, ale Zobraziť celý popisMerquez sú klobásky z kuchyne Severnej-Afriky. Hlavne v Maroku, Tunisku a Alžírsku sú obľúbeným národným jedlom. Pečú ich na grilu ako malé klobásky, ale nič sa nepokazí, ak ich pripravíme na panvici ako malé pagáčiky.

2
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

30 dkg
1 PL
1/2 KL
1 KL
1 KL
1 KL
2 strúčik
1 viazanička




Postup

  1. 1

    Rascu, aníz a koriander na suchej panvici opražíme, keď začne dymiť a voňať, stiahneme z ohňa. V moždiari alebo mlynčekom pomelieme.

  2. 2

    Mäso pomiešame s cesnakom, čerstvým koriandrom, koreninami, paprikou, osolíme, okoreníme. Vytvarujeme malé pagáčiky alebo klobásky, ktoré na oleji upečieme do zlatista. Podávame s petržlenovým šalátom.

  3. 3

    Petržlenový šalát: 2 viazaničky petržlenu a 2 viazaničky mäty na osobu natrháme, pomiešame s panenským olivovým olejom, citrónovou šťavou, soľou, čiernym korením, sirupom s granátových jabĺk. Posypeme nadrobno pokrájaným kešu a pistáciami.

Diskusia k receptu

jamarlen
to mäsko môže byť skvelé, diétne a aj, vďaka koreninám, sýte, ale tan šalátik pod ním je možno ešte väčšia bomba - petržlen a mäta, sirup - no nádherná inšpirácia, už plánujem, kedy varíme:)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia