Šalát z kuracích pŕs s estragónom

mjuli - fotkamjuli, 17. júna 2011

Je to exotické, jednoduché, ľahké jedlo. Ako ľahký obed, alebo večera je vynikajúce.

3
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

3 veľké ks
2 šálky varené v šupke, nakrájané na kocky
1 ks
3 ks natvrdo
16 ks
1 šálka
1 kávová lyžička
1 kávová lyžička, najemno nakrájaný




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia uvaríme, vykostíme a na kocky pokrájame. Zemiaky uvarené v šupke očistíme, pokrájame na kocky. Uhorku očistíme, a nakrájame na kolieska.

  2. 2

    Mäso, zemiaky, uhorku, majonézu, ocot, estragón pomiešame. Naaranžujeme na plytkú mysu. Vajíčka uvarené natvrdo rozštvrtíme. Olivy rozkrojíme. Šalát posypeme olivami a ozdobíme štvrťkami vajíčok.

Diskusia k receptu

jamarlen
estragón /sušený/ som zatiaľ dával iba k fazuľovým luskom -vynikajúce ,tak skúsim aj v kuracom šaláte. robievam ho trochu inak vždy, keď pečieme kura, lebo manžeka má rada kostičky a krídelká, ja stehienka a prsia zostávajú do pondeľnajšieho šalátu, takže určite nám dobre padne zmena. len, žiaľ, kvôli kojeniu našej princeznej manželka nezdieľa so mnou vášeń ku koreninám:)))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia