Ryža varená v hrnci Rice cooker

babkamt - fotkababkamt, 24. júna 2011
Ryža varená v hrnci Rice cooker
Foto: babkamt

Syn mi kúpil tento hrniec.Nedávno sa ma pýtal,či ho využívam.Ja som naňho zabudla,lebo všetky krámy sa mi do kuchynskej linky nezmestia,tak kraľuje v špajzi.

Suroviny

2 hrnčeky
1 ks
2 PL
1 PL
3 hrnčeky teplá




Postup

  1. 1

    očistenú cibuľu nakrájam na kocky.Na rozohriatom oleji osmahnem.

    Ryža varená v hrnci Rice cooker - obrázok 1
  2. 2

    potom pridám ryžu,trochu opražím,pridám soľ,mleté čierne korenie,vegetu, 3 hrnčeky vody a zapnem hrniec.

  3. 3

    Asi po 20 minutách sa hrniec sám vypne.Ryža sa môže hneď servírovať.Hotovo.

    Ryža varená v hrnci Rice cooker - obrázok 3

Diskusia k receptu

jerica
"krámy" vyhoď do špajze a hrnec do linky , dobre sa mi radí , ináč je to zaujímavý hrniec , na aké spôsoby sa dá v ňom variť v čom má výhody?
babkamt
V tomto hrnci sa dajú robiť aj parené buchty.Dá sa tam dusiť aj mäso.Má to tú výhodu,že ho zapnem a sám sa vypne a ja sa nemusím starať o to,či sa mi ryža pripáli.Z tohoto hrcna je krásne sipká a nerozvarená.
babkamt
jerica,dá sa v ňom robiť aj rizoto.Som presvedčená , že každá z nás má doma napr. odšťavovač,fritézu,strojček na slížiky,pekárnička.......Kuchynská linka je malá na všetky veci,čo sme si naskrečkovali,lebo to nevyhnutne potrebujeme.Narážam na moju novú pekárničku,ktorú som kúpila začiatkom apríla,no ešte som ju nepoužila.
danka5
Mám podobný hrniec a neviem si už ani predstaviť,aby som ryžu varila ináč ako v tomto hrnci.Odporúčam,výborná pomoc v kuchyni.
tifani
mam takyto hrniec kupeny u nas . Ryzu uz inac nevarim len v nom aj ked som ryzu robievala vybornu aj bez hrnca. Fakt ze donho dam ryzu, vodu , sol zapnem a viac sa o to nestaram nema konkurenciu.
Apropo vdaka Vareche som sa naucila pouzivat pekarnicku aj na pripravu kysnuteho cesta - je to uplna bomba pre zamestnanu zenu.
fionecka
ja by som bez ryžového hrnca nevedela existovať, je to podľa mna najúžasnejší vynález!
babinka
tak to by ma zaujimalo, ako sa v ryzovom hrnci robi maso alebo buchty, my ich mame doma dva kusy, stary a novy, jeden na bielu a druhy na hnedu ryzu, ale castejsie uzivame stary, lebo je to rychlejsie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia