Ovocné zemiakové knedlíky

babkamt - fotkababkamt, 24. júna 2011
Ovocné zemiakové knedlíky
Foto: babkamt

Tento rok sa nám urodilo mnoho jahôd,čerešní,tak sa ich snažím využiť vo varení a pečení na rôzne spôsoby.Tentokrát som spravila jahodové a čerešňové Zobraziť celý popisTento rok sa nám urodilo mnoho jahôd,čerešní,tak sa ich snažím využiť vo varení a pečení na rôzne spôsoby.Tentokrát som spravila jahodové a čerešňové guľky.O prípravu sa s vami podelím.

7 -8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na cesto:
80 dkg varené
1 čl
50 g
50 g
1 ks celé
100 g
posýpka:
125 g
ovocie:




Postup

  1. 1

    Dala som variť 8 ks zemiakov v šupke. Uvarené vychladnuté zemiaky akom ošúpala. Potom som ich nastrúhala.Na doske som vypracovala cesto za všetkých surovín:múky,vajíčka,zemiakov,soli,škrobovej múčky a detskej krupice.

    Ovocné zemiakové knedlíky - obrázok 1
  2. 2

    Umyté čerešne a jahody zbavím stopiek,nechám odkvapkať.

    Ovocné zemiakové knedlíky - obrázok 2
  3. 3

    Z cesta spravím dva valčeky,z ktorých si po kúsku odkrajujem,prstami trochu rozmačkám na placku,do nej vložím jahodu alebo čerešňu,spravím z cesta guľku.

    Ovocné zemiakové knedlíky - obrázok 3
  4. 4

    Do hrnca dám zovrieť vodu.Do vriacej vody vkladám knedličky.Varím ich kým nevyplávaju na povrch.Je to asi 7 - 8 minút. Strúhanku na suchej panvici opražím.Potom opraženú strúhanku osladím práškovým cukrom. Uvarené knedličky vyberiem z vody.Omastím rozpusteným maslom a posypem osladenou strúhankou. A už stačí len popriať dobrú chuť.A tú ja teda na tie knedličky rozhodne mám.

    Ovocné zemiakové knedlíky - obrázok 4

Diskusia k receptu

3sandra3
zemiakové knedlíčky- guľky milujem... moja mamina tiež robieva, ja som zatiaľ sama tieto nerobila
jerica
jéj , zajtra robím z čerešnííííí , si ma predbehla len ja by som ich sem už nepridávala už tu je môj recept len nie je s čerešňami , otázočka škrobovú múčku nedávam čo to má aký význam pre cesto? Ďakujem .
lubjak
babkamt@ dnes mi robis den detskej radosti,knedlicky aj pagaciky ako od mamicky.Ked sa nam detom nechcelo mlet mak,tak boli knedlicky s prezlami/doteraz je pre mna struhanka prezle/pekny den
dorisa
Milujem ovocné knedlíky, robievam s ríbezľami, slivkami, čerešňami, atd. Len,ovocia, keby viacej bolo(domáceho).
akeber
vyzerajú super , dala by som si , ja robievam namesto zemiakou tvaroh....sú mäkšie aj na druhý deň :))
tatranka
Veľmi ich ľúbime .Robím aj v zime zo zmrazeného ovocia.Tiež by ma zaujímala v ceste tá škrobová múčka.
babkamt
Tento recept mám z malej knižočky od Lei Filipovej.Robievala som guľky podľa starej kuchárskej knižky.Priznám sa , že neboli zlé,no na tieto nemajú.Neter ich u mňa jedla,vypýtala si recept,že jej sa nie vždy vydaria.Vyskúšala tento recept .Chválila sa ,že guľky sa jej vydarili.Neviem vám vysvetliť prečo sa tam pridáva škrobová múčka,len si tipnem,aby nezostali mazľavé?A skúšali ste robiť malinové guľky?Je to veľká pipľačka,no výsledok stojí za to.
babkamt
Z tohto cesta sa robia aj české zemiakové knedle k pečenému mäsu a kapuste.Vyskúšajte tento recept a napíšte,či sa vám guľky z neho rozvarili.Dobre sa s ním pracuje,aj chuťovo dobrý.Treba vyskúšať.
astheart
Brambory obsahují škrob a ten zjemňuje těsto a zajišťuje, že všechno drží pěkně pohromadě. Přidáme-li navíc bramborový škrob, budou knedlíky ještě jemnější.
jerica
priznám sa , musela som si otvotiť PC a pozrieť môj recept na guľky lebo idem robiť marhuľové aj s čerešňami vietor pomohol obrať pár marhuliek z najvyššieho konára ,ostatné na strome sú ešte nezrelé ale tie čo pozhadzoval šikovné na guľky,len som si porovnala tvoj recept lebo sa mi páčil a porovnala s mojim ani by sa až tak neodlišoval,vyskúšam so škorobom ako píšeš. Malé kukuč, dúfam že sa ti bude páčiť . J.
 varecha.pravda.sk/recepty/slivkove-gulky-a-sulance-fotore...
babkamt
jerica,práve som sa vrátila s úlovkom mahrúl zo záhrady.Manžel ma upozornil,že sú už zrelé marhule.Žiaľ , tá skorá marhuľa dostala porážku .POZRELA SOM SI AJ TVOJ RECEPT.
GuľLY AJ šúLANKY NA JEDNOTKU.pOHRALA SI SA AJ S FOTKAMI.
ankad
Dobry napad na veceru. Uz sa mi varia zemiaky a idem gulky vyskusat podla tohoto receptu so skrobovou muckou.
Ja ich zvyknem robit, ako byvala Modranka tak ako aj moja mama a babka ich robievali, tak isto ako Jerica. Aj moje dcery ich najradsej mali aj maju radi s makom. Raz prisli obidve na navstevu (obidve rodene Kanadanky) a ja som im urobila slivove gulky, ale bez sulankov. Obidve sa na mna vrhli, "ze kde su sulanky !!!" tie im tam vraj chybaju. Preto musim k nim robit aj sulanky, ako boli zvyknute od malicka.
janger
Toto som nejedla, uz ani nepamatam... A aj by som spravila, ale nemam tu hrubu muku. Musim si pockat na zasoby zo Slovenska ;-).
khyzova
Ja som ich dnes robila, a musim povedat, ze cesto je uzasne, nerozvari sa, maju krasnu zltu farbu a hlavne vyborne chutia :) DOPORUČUJEM
zdenka1009
Výborné cestíčko na ovocné knedlíčky...robila som podľa tohto rcp veľakrát...dnes robím marhuľové :-)
babkamt
@khyzova každý , kto varil z tohoto cesta , ich chválil . Tak ako píšeš : výborne chutí , nerozvára sa . Vďaka , za doporučenie ostatným Varecháčom.
@zdenka1009 práve som si dala variť zemiaky . Idem robiť marhuľové guľky . Dám ich do mrazničky . V zime si na nich pochutnáme . :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia