Sviečková na smotane a la Peter

peter64 - fotkapeter64, 5. júna 2011
Sviečková na smotane a la Peter
Foto: peter64

tento recept som vymyslel včera keď som si varil obed

Suroviny

500 g
500 g alebo hovädzie
500 g
200 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Vnútornosti dobre umyjeme dáme do hrnca z vodou necháme ju zovrieť a pozbierame penu.Koreňovú zeleninu a cibuľu očistíme a pokrájame na prúžky. Keď pozbierame penu tak pridáme koreňovú zeleninu, cibuľu,bobkový list celé nové a čierne korenie,vegetu, polievkové korenie,soľ a čili papričku. Mäkké vnútornosti vyberieme na dosku a nakrájame na plátky.Zeleninu môžeme aj zmixsovať tak,že vopred vyberieme bobkový list a celé čierne korenie. Ja som zeleninu prepasíroval cez cedník na cestoviny lebo nemám mixser.

    Sviečková na smotane a la Peter - obrázok 1
  2. 2

    Hustú zeleninovú zmes pridáme naspäť do vývaru pridáme cukor a ocot zahustíme hladkou múkou.Nakoniec pridáme smotanu,ale už omáčku nevaríme.Sviečkovú ozdobíme kolieskmi citróna a brusnicmi.Podávame so žemlovou knedľou, cestovinou alebo z nokami.

    Sviečková na smotane a la Peter - obrázok 2
  3. 3

    Prepačte za kvalitu fotiek fotil som to narýchlo z mobilom a tak to dopadlo foťak nemám. Ja som použil vnútornosti srdce a pľúca z diviny hovädzie srdce a bravčové jazyky.

Diskusia k receptu

evas13
Toto som mala veľmi rada, mala... :) Pekný recept. U vás sú dostať ešte bravčové vnútornosti?
sonal
Peter, nie je dolazity obrazok, ale komu a s akou laskou varis....
kadely
Výborné jídlo, jenže jsou to plíčky, neboli pajšl, ne?
peter64
Pre evas13 tu v Čechách kde teraz pracujem tak ich dostať a tam kde bývam tak ich majú tiež ale z pľúcami je to horšie už dlho som ich v mäsne nevidel ani tu v Čechách ale ja si myslím že keď nebudú pľúca tak sa nič nedeje.
evanaaa
Evas, v Kauflande mávajú často srdcia, jazyk, no pľúcka už pomenej, treba vystriehnuť, u nás aj občas u mäsiara dostať. Lenže neviem, prečo sviečková, ke*ď tam okrem vnútorností mäso nejde, takto robievam aj iné mäsá, len je to - niečo na smotane, alebo nakyslo.
peter64
Pre evanu preto sviečková lebo som použil suroviny ako na sviečkovú ale namiesto mäsa som použil vnútornosti aj originál sviečkovú nerobíš z pravej sviečkovice lebo je drahá tok použiješ hrubú hovädzinu alebo iné mäso a tiež sa tomu hovorí sviečková keby som použil iba smotanu tak by som napísal vnútornosti na smotane alebo nakyslo a v postate názov receptu nerozhoduje hlavne keď si ho pripravíte že Vám bude chutiť lebo ja osobne vnútornosti zbožňujem na hocijaký spôsob.
marcy
skús orestovať koreňovú zeleninu zvlášť na slaninkových rezančekoch, tá chuť a postup nikdy nesklamú :-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia