Banánova roláda

sissi29 - fotkasissi29, 2. júna 2011
Banánova roláda
Foto: sissi29
40 minút
príprava
20-25 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
100 g
2 KL
50 g
Plnka:
500 ml
80 g
200 g
100 g
2 ks
Poleva:
100 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Vajcia s kryštálovým cukrom vyšľaháme dopenista. Pridávame kakao s múkou a dobre vymiešame. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečieme 20 – 25 minút. Upečené piškótové cesto vyklopíme a zvinieme do vlhkej utierky. Zvinuté cesto necháme vychladnúť.

  2. 2

    Mlieko privedieme do varu, rozpustíme v ňom cukor, pridáme pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Uvarený puding necháme vychladnúť. Keď nám puding vychladne pridáme zmäknuté maslo a vymiešame hladký krém.

  3. 3

    Cesto rozvinieme, potrieme vychladnutým krémom, na kraj po dĺžke poukladáme celé banány a cesto opäť zvinieme.

  4. 4

    Polejeme čokoládovou polevou, ktorú sme si pripavili rozpustením čokolády a pridaním jednej polievkovej lyžice oleja.

Diskusia k receptu

alzbetka2
pekná roláda, už len zahryznúť :), prášok do pečiva tam nejde?
jogal
Vyzerá úžasne a cez víkend určite upečiem.
evanaaa
Trochu mi pripomína Slonie slzy, len tam je iný tvar, nie roláda. Ale ten krém s banánom - dobrá kombinácia. A na ňu, na tanieriku, by som si pridala kopček šľahačky, keď už.
frona
Roláda je krásna...ja robím do banánovej rolády citronový alebo pomarančový krém...je taká osviežujúca. Niekedy skúsim ja Tvoju a ty vyskúšaj dať ten ovocný krém
sissi29
@frona , určite vyskúšam, hlavne teraz v lete keď má človek rád osviežujúce koláčiky.
cica2
tiež robievam banánovú roládu(mám aj tu recept) ale mám bledé cesto a aj inú plnku. A velmi sa mi páči aj táto tvoja, krásne sa ti vydarila, skúsim :))
zifi
Mne sa zatial kazda rolada pri rozbalovani polamala... Neviem cim to je... Uz sa bojim skusat! No ked vidim tvoju, tak sa mozno este odvazim...:-)

Inak ja puding varim tak, ze z mlieka odoberiem do salky asi deci mlieka (ci este menej) - v nom rozmiesam pudingovy prasok a az potom vlievam do variaceho mlieka. Predchadzam tak vzniku hrciek...

A este na doplnenie: Pouzity pudingovy prasok je asi bez pridaneho suseneho mlieka, lebo v obchodoch su aj take, pripadne moze byt pouzity aj ten?
betka11
@zifi asi aj tu tak varila len nenapísala podrobný návod ak chceš super roládu daj si do googla "zamatová roláda" a budeš velmi spokojný/á
luivmi
Zrovna som roladku dorobila. Cakam az mi ztuhne. Ale musim povedat ze cesto aj krem su uzasne:) Dakujem
marthauk
Tato rolada je skutocne fajn ,krem je uzasny ,uz peciem iba tuto .Sissi29, dakujem za super recept
luckalucinka
Práve sa chystám vyskúšať :) Potom napíšem ako to dopadlo lebo ako uviedla Zifi že sa jej rolády lámu to isté sa stáva aj mne :/ No čo, uvidíme ako dopadne táto. Ty ju máš krásnu :))
lucja
akurat peciem, snad sa podari :) len do kremu namiesto masla davam slahacku.
brmbolec
vyskúšala som tento recept, ale roláda sa mi celá potrhala, bolo tam príliš veľa krému, stačila by polovica plnky, dám tomu receptu ešte šancu a nabudúce dám polovicu ingrediencií na plnku, snáď sa podarí :)
niksdenjels
Mne roláda nevyšla, od začiatku sa mi zdalo málo cesta. Na veľkom plechu je cesto veľmi tenké, takmer ako palacinka. Neviem či cesto malo “napuchnut” aby bolo take ako máte na fotke alebo to bolo robené na malom plechu. Možno som mala zlý postup... ale myslím, že by bolo lepšie cesto, ak by sa z bielok vyšlahal sneh a pridal prášok do pečiva.
Krém je fajn, akurát by stačila polovica :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia