Morčacie alebo kuracie medajlónky s avokádovou omáčkou

babkamt - fotkababkamt, 18. mája 2011

Rýchla príprava šťavnatého mäska.

4
porcie

Suroviny

60 dkg
1 pl
1 pl
1 čl
Na omáčku:
2 ks zrelé
1 pl
4 ks
 štipka




Postup

  1. 1

    Zmiešam med s kečupom,pridám chili a 2 polievkové lyžice oleja. Morčacie prsia rozrežem na 4 kusy,mierne ich vyklepem,osolím a potriem marinádou.V chladničke nechám aspoň 2 hodiny odležať.

  2. 2

    Medzitým si pripravím omáčku.Avokádo rozpolím,vyberiem kôstku,dužinu vydlabem do misky.Hnedˇ ju pokvapkám citrónovou šťavou a vidličkou rozmačkám na kašu. Rajčiny sparím a stiahnem šupku,rozrežem,vyberiem vnútrajšok a dužinu nakrájam na kocky. Rajčiny zmiešam s avokádom,osolím a pridám štipku chili.

  3. 3

    V panvici rozpálim olej a mäso na ňom z oboch strán opečiem. Podávam so zemiakmi alebo zemiakovými kroketami.

Diskusia k receptu

cica2
ešte som avokádo nemala ale vždy keď ho v obchode vidím, tak ma láka ho kúpiť, zaujimavý a určite mňamkový recept!
jamarlen
slinky sa mi zbiehajú, aj na mäsko, aj na šalátik, aj na pečené vajíčka v predchádzajúcom recepte:) dobre v tom grobe varíte odtiaľ sa veru netreba do hrobu ponáhľať:)))))
bozulka
Recept sa zdá byť dobrý.Avokádo môžem,aj len tak vydlabať a priamo lyžičkou do úst...
evanaaa
Ja tiež čakám, čo s omáčkou, zalejem ňou tie rezne? S avokádom neviem, ako to bude chutiť, ale stačilo by mi aj so zemiakmi, aj keď by som to mohla vyskúšať.
babkamt
Avokádo som sa naučila jesť až v Austrálii,kde som bola,kedˇ sa mi tam narodila vnučka.Strávila som tam dlhých 6 mesiacov.Čo malá nedojedla z avokáda,tak som to zjedla ja.Aj teraz ho kupujem,jem ho ako ty bozulka,len keby nebolo také drahé,V akcii kúpené mám najradšej.
babkamt
evanaaa,prepáč,včera som mala deň otvorených dverí až do večera,nedostala som k PC.Omáčku dám na tanier,naberám si ju k mäsu a zemiakom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia