Rozmarínové žemličky fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 16. mája 2011

Ked som robila tieto zemlicky prvy raz trochu som mala strach ako vyjdu, lebo sa mi zdalo, ze tam ide trochu vela surovin. No Zobraziť celý popisKed som robila tieto zemlicky prvy raz trochu som mala strach ako vyjdu, lebo sa mi zdalo, ze tam ide trochu vela surovin. No bola som velmi milo prekvapena. Zemlicky boli jemne a velmi chutne.

8ks
porcií
10+75kysnutie minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

175 g
75 g
60 g
1 PL
1 KL
2 PL
2 PL
2 PL cerstvy nasekany
100 g strúhaný
1 KL
220-250 ml vlažná




Postup

  1. 1

    Ovsene vlocky som si dala do nadobky na rucny mixer

    Rozmarínové žemličky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a pomlela som ich na jemnu muku.

    Rozmarínové žemličky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vsetky uvedene suroviny som mixerom vymiesila na vlacne cesto. Cesto som potom nechala hodinu kysnut. Z vykysnuteho cesta som urobila buchticky, ktore som nechala este 15 minut nakysnut. Buchticky som pred pecenim potrela vodou. Piekla som ich vo vyhriatej rure 180C 20 minut.

    Rozmarínové žemličky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upecene buchticky som ulozila na mriezku vychladnut.

    Rozmarínové žemličky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

palokuchki
Dakujem vam. @lucylee , ja naozaj neviem, kolko cerstveho drozdia. Ja vzdy pouzivam iba susene. Normalne davam 1PL suseneho drozdia na 500g muky. Tu som dala 1Pl na 310g miesanej muky. Mala som aj obavy , ci nebude drozdie v upecenych zemlach citit. Vsetko bolo dobre, zemle boli nadychane a chutne. Dnes ich idem robit zase a viacej, tie vcerajsie sa uz pojedli.
elantra
mnam ake su pekne! tiez niekedy davam ovsene vlocky do peciva, este mi nenapadlo uplne ich rozmixovat.
cica2
zbytočne si sa obávala, žemličky sa ti krásne vydarili, šikuľka!:)
jerica
Na synovom PC v práci sa vytešujem z receptov natrafiila som na ďaľší vynikajúci Tvoj recept , už je aj v mojej MKK a na A4 , tlačiareň nestíha:-)) fotopopis ++++
sjuz
super:), ja som včera robila rozmarínovú focacciu k mušliam...žemle ukladám!
palokuchki
Dakujem vam, vzdy potesi kazdy mily koment. @lucylee , dufam ze si prisla na to spravne mnozstvo cerstveho drozdia. Ja tu dostanem len suche drozdie, tak som si zvykla a pouzivam len to.
lucylee
Áno, 7g sáčok sušeného droždia vyšiel tak akurát na 1 PL, takže pre tých, ktorí použijú čerstvé, tak 21 gramov. Použila som čerstvý cesnak a namiesto syru som dala údené tofu, sú úplne fantastické. nabudúce by som skúsila dať namiesto trstinového cukru med, čo to urobí.