Kvasnicová nátierka fotorecept

tetadena - bez fotkytetadena, 7. mája 2011
Kvasnicová nátierka (fotorecept)
Foto: tetadena

Toto je tradičná teplá pomazánka, ktorú robím deťom. Je veľmi jemná a chuť kvasníc nie je výrazná. Pokiaľ vám neprekáža zápach kvasníc v kuchyni, Zobraziť celý popisToto je tradičná teplá pomazánka, ktorú robím deťom. Je veľmi jemná a chuť kvasníc nie je výrazná. Pokiaľ vám neprekáža zápach kvasníc v kuchyni, určite pochutí aj ako rýchla večera, alebo olovrant.

2-3
porcie
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kocka čerstvé
4-5 ks




Postup

  1. 1

    Na panvicu nalejeme olej, netreba veľa. Rozdrobíme do teplého oleja kvasnice a počkáme kým sa rozpustia.

    Kvasnicová nátierka (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Do rozpustených kvasníc nasypeme strúhanku a trochu ju opražíme.

    Kvasnicová nátierka (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme túto zmes mliekom.Vznikne nám niečo ako hrčkavá kaša, ale ak budete dobre miešať, mlieko sa odparí a kaša zostane hladučká. Aby sa nám urobila taká zamatovo hladká kaša, musíme nechať mileko odpariť a opäť trochu doliať a odpariť a doliať až je to úplne hladučké

    Kvasnicová nátierka (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Keď je to asi také ako na prvom obrázku už stačí iba posoliť a pridať vajíčka. Ja to robím z dvojitej dávky, preto ich je tak veľa.

    Kvasnicová nátierka (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Poriadne premiešať a vajíčka upražiť. A potom už iba DOBRÚ CHUŤ. Podávajte s čerstvým chlebom a zeleninkou.

    Kvasnicová nátierka (fotorecept)  - obrázok 5

Diskusia k receptu

ola111
Dobrota,robím ju aj s cibuľkou,vyskúšam aj tvoju zahustenú stúhankou.
julica
mňam, ja robím ako ola, bez strúhanky, s cibuľkou, pridávam aj lyžičku horčice a nameliem čierne korenie. Je výborná, aj keď trochu ťažká na žalúdok
evanaaa
Aj ja robím bez strúhanky a na cibuľke, je tak lepšia, aj s hiorčicou, tak ako Julica. Droždie je zdravé ( vit. B), a komu vadí ten zápach pri varení, vyváži to chuť.
sovka62
Droždie môžem kedykoľvek a akokoľvek, dokonca mi chutí aj surové. Robievala som veľmi podobnú nátierku, kým boli doma deti, mali ju radi aj studenú na desiatu. Nerobila som ju odkedy sme doma len dvaja, manžel nátierky veľmi nemusí a pre mňa samú sa mi nechce.
lucylee
ja na cibuľke a oleji opražím droždie a pridám vajíčka rozmiešané v mlieku a zahustené múkou, osolím, okorením, pridám majoránku a môžeme papať, droždie je veľmi zdravé, obsahuje vitamín B
elixir
Túto som dnes spravila na raňajky, pripomína mi nátierku od mamičky. Pridala som cibuľku, čierne korenie a mletú sladkú papriku. Ďakujem za inšpiráciu.
bolimur
Zdravim Vas

Priznam sa, ze som necital vsetky komentare, takze je mozne ze budem niekoho opakovat. Co sa tyka pomazanky tak nikdy som nedaval maslo ani mlieko ale vyskusam to. Spolu s kvasnicami davam, teda ked je, aj struhanku. Ak potrebujem vybrat z pomazanky prebytocny tuku (ten tam je hlavne kvoli oprazeniu cibulky a kvasnic) tak tuk sa vyseparuje v dobe ked zacne cibulka s kvasnicami vonat po pecenom mase. Da sa to trosku dlhsie miesanim este viac zahustit a lyzicou potom mimo varica odstranim tuk. Pokracujem, uz na varici, pridanim vajec, soli, mleteho korenia, mletej papriky a riadne zmes premiesam aby sa zhustene kvasnice s cibulkou dobre rozptylili vo vajickach. Kedze pomazanku uz robim cca 30 rokov, tak podla mna je hlavnou ingredienciou na zaver horcica. Ta jednak rozpusti pripadne pripecene casti pomazanky, zvlacnie celu pomazanku ale hlavne uplne zmeni vonu z drozdoveho oderu na lahodnu - uplne inu ako pred pridanim horcice. Horcice mozno pridat aj viac a je to vec chuti. Zasadne konci na tanieroch este tepla a vajec na 4-5 kociek drozdia mozno pouzit aj 9-10 ks. Aj to bolo dost casto malo pri 3 detoch. Jeme ju ako prazenicu a s cerstvym chlebom. V poslednej dobe kvoli tukom celu pomazanku robim na olivovom (pokrutinovom) oleji, ktory mozem zjest a uz som to skusal aj na panenskom aj ked ten by sa nemal moc zohrievat ale mne to az tak nevadi.

Tak laborujte dalej.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia