Maslová tekvica so sladkým zemiakom

lubjak - bez fotkylubjak, 6. apríla 2011
Maslová tekvica so sladkým zemiakom
Foto: lubjak

jednoduché,zdravé,chutné

Suroviny





Postup

  1. 1

    Tekvicu očistíme a pokrajame,

    Maslová tekvica so sladkým zemiakom - obrázok 1
  2. 2

    dáme do panvice dusiť na lyžici olivového oleja a trochu vody.Zatiaľ očistíme sladký zemiak,pokrájame na kocky a pridáme ku tekvici.

    Maslová tekvica so sladkým zemiakom - obrázok 2
  3. 3

    Osolíme,okoreníme,pridáme podľa chuti chilli papričku,1čajovú lyžičku kurkumy.Tekvica aj sladký zemiak sa udusia veľmi rýchlo,podľa potreby môžeme podliať trochou vody. Na tanieri ozdobíme zelenou vňaťou a trochou tekvicového oleja.Dobrú chuť.

  4. 4

    Polovica rodiny je mäso,pridávam ukážku kombinácie ich obeda.

    Maslová tekvica so sladkým zemiakom - obrázok 4

Diskusia k receptu

mariaklara
Priznám sa, ale nepoznám túto tekvicu, to nieje hokaido, však ? Kde ju dostať kúpiť ? A sladký zemiak bude určite topinambur, či nie ?
jatanika
tiež sa v tých tekviciach vôbec neorientujem... kupovala som tvarovo podobnú v lete od maďarských trhovníkov, ale šupu nemala takú čisto oranžovú... našli sa na nej aj také zelenkavé odtiene... a tekvica bola chuťovo dosť sladká... to asi tiež nebola ona...
foska
Sladky zemiak nie je topinambur, ale batat. Je dostat napr. v kauflande, je velky, do ruzovo-oranzova sfarbeny, vidno ho na obr.2. Maslova tekvica ma velmi podobnu chut ako hokaido, obe tekvice mam velmi rada.
alena45
je to butternut squash, Mariaklara, je menšia od tej, čo u nás predávajú na pečenie a semienka dostať aj u nas.
alena45
Ano, Jatanika, butternut squash - maslová tekvica je takej farby ako pozadie tohto komentu a nie je taká žíhaná ako tá, čo kupuješ od trhovníkov. Ale chuťovo tam veľký rozdiel nebude.
jamalinka
ja som si zasadila tiež maslovú tekvicu takú istú ako je na obrázku, z jednoho malého vrecka semienok sa mi urodilo cca 20- 25 tekvíc - väčšie aj menšie. Ja som ich najprv používala na dekoráciu okolo celého domu spolu s inými ozdobnými, no vyskúšala som urobiť polievku a aj som upiekla a odvtedy sa jej nemôžm dojesť, dávam len na plech, popolievam olejom, osolím okorením a podlejem trošku vodou, pečiem pod alobalom, pred dopečením odokryjem a prídam plátky masla, tekvica je vynikajúca
jamalinka
ešte som zabudla pripomenúť, že tekvicu vôbec nešúpem, len ju dobrem umyjem, tá šupka je veľ mi chutná, mäkká, takže sa vôbec nemusí dávať preč. Semienka a vnútro vydlabem, dám do mrazničky a ked sami toho nazbiera viac urobím doslova vývar, povarím koreňovú zeleninu (môže sa variť aj spolu) tak ako z mäsa, ocedím a jem so závarkou, slížiky a pod. Vyskúšajte, super jedlo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia