Plnené zemiakové pagáče

redakcia - fotkaredakcia, 25. septembra 2009
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
1 kg
2 ks
200 ml
1 kocka
600 ml
4 ks




Postup

  1. 1

    Z droždia, trochy cukru a 100 ml mlieka urobíme kvások. Pridáme preosiatu múku, žĺtky, olej, mlieko a soľ. vypracujeme tuhšie cesto. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme, postrúhame naň rastlinný tuk a zemiaky.

  2. 2

    Cesto preložíme 3–krát po 20 minútach. Nakoniec ho rozvaľkáme, vykrajujeme väčšie pagáče, potrieme vajcom, posypeme sezamom a upečieme.

  3. 3

    Po vychladnutí ich rozkrojíme a naplníme plnkou a plátkom papriky a paradajky.

Diskusia k receptu

Vymazať
alzbetka2
aj ja ich robievam, sú výborné, môže sa pridať aj koliesko bratislavskej klobásy alebo nejaký salám




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia