Najrýchlejšie piškótové cesto fotorecept

tkatka - fotkatkatka, 18. marca 2011
Najrýchlejšie piškótové cesto (fotorecept)
Foto: tkatka

Mám veľmi dobrý a rýchli recept piškótového cesta upečený v mikrovlnke :)

12
porcií
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 PL
4 PL
3 ks
2 PL
1 PL
1/2 bal.




Postup

  1. 1

    Práškový cukor a vajíčka dáme do misy.

    Najrýchlejšie piškótové cesto (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vymiešáme ručným mixerom.

    Najrýchlejšie piškótové cesto (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme olej a ocot a miešáme ďalej.

    Najrýchlejšie piškótové cesto (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec pridáme múku po lyžicách a prášok do pečiva, zamiešáme.

    Najrýchlejšie piškótové cesto (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Máme hovtové cesto.

    Najrýchlejšie piškótové cesto (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Silikónovú formu vymastíme a nalajeme piškótové cesto.

    Najrýchlejšie piškótové cesto (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dáme do mikrovlnky na 5 minút. (Mikrovlnka má výkon 750 W)

    Najrýchlejšie piškótové cesto (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Cesto vyklopíme na tácku vyloženým papierom na pečenie.

    Najrýchlejšie piškótové cesto (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ja som dala na cesto nuttelu a ozdobila som ju srdiečkami. Môžete dať nato hociaký krém.

    Najrýchlejšie piškótové cesto (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Nakrájame a podávame. Prajem dobrú chuť :)

    Najrýchlejšie piškótové cesto (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

vierik
Zaujímavé,v mokrovlnke som ešte nepiekla,určite vyskúšam...
dorisa
jeeeeeeeeeeeej,krasne, aj formu mam taku istu. Ukladam.
ainy
super, krásne aj ja robím niečo podobné :-)
gittka
fakt je to také rýchle a ešte aj super?neviem,ešte som tak nerobila,ale určite skúsim
ela77
Vyzerám možno otázkou hlúpo. Mám síce v dome 3 mikrovlnky, z toho 2 nepoužívam hoci majú aj gril a čo ja viem čo všetko,sú moderné, ale zatiaľ som verná mojej prvej starej už možno aj 10 aj viac ročnej SHARPKE, na ktorej zohrievam, rozmrazujem a semtam urobím puding a zovriem vodu. Takže neviem či sa dá toto urobiť aj v nej, alebo to -tkatka- robila v mikrovlnke v ktorej je aj program pečenia????Poraďte.
evanaaa
Myslím, že miesto octu by bola lepšia citrónová šťava, alebo potom aspoň ten lahôdkový, 5%-ný. Tiež mám starú mikrov. a okrem zohrievania v nej nič iné nerobím.
wevewe
@ela77 ja v mikrovlnke obcas peciem, mam tu aj recept na jablkovy kolac. ale o pudingu pocujem prvykrat.....ako sa to robi? vopred vdaka za odpoved
ainy
wevewe puding sa v mikrovlnke robí klasika na programe "zohrievanie", len treba na to mať nádobu do mikrovlnky...je to rýchle, ja osobne vždy po pár sekundách mikrovlnku otvorím a puding zamiešam...nie je to žiadna práca a trvá to fakt len chvíľku...čo je horšie, neviem tu písať tak ako vy všetky...ako sa to robí, že "nick@ " a odpoviem označenej osobe?
skandik
Parada... uz velakrat som chcel u nas na intraku nieco upiect, toto urcite vyskusam. Len mikrovlnku velmi velku nemame, kolac bude asi tiez mensi :-/
ela77
 varecha.pravda.sk/profil/wevewe/...
keď robím puding, tak mám dve možnosti:v tretine mlieka rozmiešam puding a dve tretiny mlieka zohrejem v mikrovlnke až do zovretia. Potom už dovarím na sporáku. Predídem tak dlhšiemu zohrievaniu mlieka na plotni a prípadnému prihoretiu o dno hrnca. Ak robím puding iba v mikrovlnke tak puding rozmiešam v celej dávke mlieka a spustím mikrovlnku. Po chvíľkach ju zastavujem a obsah misky premiešam, tak ako sa to robí aj pri varení iných jedál, lebo tá masa nie je rovnomerne zhustnutá. urobím tak zopárkrát (to už potom od oka ako sa vraví) až je hmota prevarená a zhustnutá rovnomerne. Ale stále mi nie je jasné to pečenie. Už som našla aj návod k obsluhe tej mojej starkej Sharpke, ale nič tam také nie je, ani recepty. Budem musieť asi skúsiť Sencorku l(ale k tej nemám vôbec návod, tak neviem ako s ňou narábať) a akúsi Bifinett (ktorá ešte oddychuje v krabici a nechce sa mi ju vybalovať po sťahovačke, lebo stará ešte funguje.. Obe majú gril, tak neviem či to pečenie by sa malo robiť práve funkciou gril, alebo normálne spustenie ako pri zohrievaní základného programu????
ela77
-ainy- ja s tým nickom mám tiež problém, vidíš čo som v príspevku urobila???, hodilo mi to akosi iba odkaz na profil a to mi už raz niekto radil a zase som to zabudla, musím pozrieť do archívov ak nám zatiaľ nikto neporadí tu.
mery8658
Pekné a recept s tym octom zaujímavy- vyskúšam, ja v mikrovlnke pečiem bežne skoro všetky kolače len recepty upravujem na polovicu alebo na 2/3ale pečiem na gripsovej panvici ktorá bola dodana s mikrovlnkou a pečiem na funkcii Grips kolače sa peču vetšinou 10minút su rýchle a výborne. Minule tu bol recept na bábovku tak som si utekala kupiť silikonovu formu a skušala piekla som na mikro výkon 850vatou bola dobra ale po par minutach bábovka vyschla, stvrdla, ja som ju po upečeni hned vyklopila neviete mi poradiť kde som urobila chybu a ešte chcem poprosiť o radu či tu sikononovu formu môžem použivať aj v plynovej rure.
ainy
@ela77 na grile koláč nepeč....mne to nedopadlo dobre, väčšinou sa formy do mikrovlnky neodporúča dávať na gril...koláč upečieš na funkcii "zohrievanie", aj v staršej mikrovlnke, len si treba odskúšať čas, aby si koláč nemala surový alebo úplne vysušený
ela77
@ainy , vďaka, práve som dočítala tvoj jablkový a už idem skúsiť oba, dúfam, že nevyrobím s mimkrovlnkou menšie Japonsko.To vieš my starší nedôverčiví. Len neviem ako to dopadne teraz s tým nickom, neviem kde mám na nootboku zavináč, tak to musím kopírovať z meilu. To som blbá, že,
ela77
@tkatka , práve som dopozerala všetky tvoje recepty, sú výborné a dobré nápady, len nechápem (si tu už síce dosť dlho registrovaná) ako to stíhaš a hlavne pre koho to pripravuješ, lebo podľa foto ten malý drobec toho ešte veľa nespapá a na tebe tie kalórie nie je vidno. Daj radu aj k tomu.
aresko
@ela77 , ak môžem poradiť so zavináčom na notebooku, tak aspoň ja to riešim tak, že súčasne stlačím klávesy: ALT GR a V. Je to možné aj inač, ale záleží na tom akú máte klávesnicu, či rozšírenú s číslicami, alebo bez. Dá sa o tom dočítať v návode pre notebook s použitím kódu ASCII.
duschko
Zaujimavy kolacik. Musim vyskusat. V mojej Whirpoolke bezne peciem pizzu, dukatove buchticky, buchty pecene a pod. Ma funkciu CRISP- GRIL a s dodanym spec. pekacom ako pisala aj mery8658 piect v nej je uplna fantazia." Tak ako je upecena korka na vrchu, tak je aj na spodku". Buchticky a ine kolace nemaju chybu. Piskotu som v nej nepiekol. Musim vyskusat. Dam vediet.
emila
@mery8658 - ja v plynovej rúre bežne používam rôzne tvary silikónových foriem -bez problémov
tkatka
Ahojte! Prepáčte že píšem tak neskoro, ale nemala som čas. :(
@ela77 moja mikrovlnka nemá program pečenia, cesto dám na zohrievanie a tak sa upečie :)
tkatka
@mery8658 silikónovú formu kludne môžeš používať aj v plynovej rúre. A koľko minút si piekla tú bábovku v mikrovlnke?
tkatka
@ela77 pred 2 rokmi som piekla skoro každý deň :) pre rodinu a manžel brával zákusky aj do roboty :)
Môj drobček bude mať 6 mesiacov takže len teraz mu začínam dávať uvarené rozmixované zeleninky :)
Nuž tie kalorie asi preto tak nevidno lebo dojčím a vtedy var sa spaluje viacej kalorii alebo tak niak :)
viedra
@tkatka ja ma už asi 10 ročnu mikrovlnku mysliš že aj na tej by som niečo upiekla?
tkatka
@viedra určite áno, vyskúšaj tento recept ak vyskúšaš určite daj vedieť :)
enapo
dobrý deň všetkým, ja bežne robím v mikrovlnke, mám program grisp a je to super a rýchlo, varím aj zemiaky, ale musí byť nádoba do mikrovlnky, koláč som ešte neskúšala, mám vnúčika, ktorý má rád koláče, a poradíte mi ako robíte tie buchty na grispe, mám aj ten špeciálny tanier. ďakujem
gubics
Ja mám rôzne formy zo silikónu počnúc formou na bábovku, biskupský chlebíček, muffiny, formu na veľkonočného barančeka,aj také ploché v akom ste piekli piškótu. Ja som ich doteraz používala len v elektrickej rúre, a nezvyknem ich vymazať pred pečením. Jedine raz sa mi stalo pred vianocami, že mi cesto doslova nevypadlo z formy keď som s ním otočila,preto, lebo nebolo riadne upečené a prilepilo sa na stenu bábovky. (Ináč hotové cesto len z formy vytlačím.) Mikrovlnku som na tento účel ešte nevyskúšala, hoci má všetky potrebné funkcie, ale obyčajne v nej len zohrievam, ale už vyskúšam, keď tu tvrdíte aké je v tom senzačné pečenie. Ďakujem za dobrý nápad.
mery8658
@tkatka vďaka za poradenie s tou silikónovou formou. Tu bábovku som piekla na 850 W a 10 minút. Po upečení asi 3 min. som vyklopila a všetko bolo v pohode polovica bola spapana ale asi po 20-30 min. zbytok stvrdol /vyschol/ schrumkali sme ho aj taký ale niekde som urobila chybu keď vieš kde buď taká dobrá poraď, ja nemám skúsenosti pri pečeni na mikro len s funkciou Grisp ale na tejto funkcii sa sílikóvové formy nedajú použivať.
remcula
Kde byl ten recept předevčírem? Zoufale jsem hledala něco podobného!! @Tkatka děkuji moc!!
astheart
@ na počítači s numerickou klávesnicí Alt + 64, bez num. klávesnice Altgr + V.
ela77
Že existuje klávesa AltGr som si doteraz nevšimla, ale je to v pohode vyskúšané funguje to a hlavne funguje pečenie v mikrovlnke. Fantázia.Vďaka @tkatka , že si upozornila svojim receptom aj keď už tu boli niektoré dané, čo sa týka takéhoto pečenia, nezaškodí oživiť. Skúsila som aj jablkový od @wevewe O aký čas som doteraz prišla, že to človek nevedel. Mám pocit, že budem odteraz piecť iba v mikrovlnke , i keď na druhej strane začínajú sa objavovať hlášky o škodlivosti používania tohto spotrebiča.
mariaklara
Robievam občas aj ja, aj muffinky a puding len v mikrovlnke, viem, že tam neprihorí. Hlavne keď príde nečakaná návšteva, sú to takpovediac " Rýchlovky ". Si šikulka.
tlustoch
Dievča zlaté, oslovujem vás takto preto lebo som určite starší. Pýtam sa kam chodíte na takéto recepty. Doma vrodine som nič nepovedal a za 35 minut som ich ponukol so zákuskom .Pýtali sa prekvapene či som bol v cukrárni kúpiť zákusok. Ste šikovná a aj naďalej takéto rýchlovky.
nikolkaboldiova
Ahojky ! Mozem sa spýtať ked vynecham ocot neupečiem ? Ja mám alergiu na ocot nemôžem do ničoho pridat ,ale recept je zaujímavy ! Ale asi nerisknem radšej! Pá
domci4
keby som mala :) takú formu skúsim, ukladám, naozaj rýchle a hl ked to súrné potrebujem mať hotové. :)
safira85
uz som cesto raz robila a idem ho robit teraz zase:))je velmi dobre len ho peciem v trube asi 30 min lebo nemam ziadnu silikonovu formu:))
kaccenicka
Je to super recept! :) Miesto octu dám citrónovú šťavu a pridám aj vanilkový cukor a citrónovú kôru :) a keď sa to dopečie cesto polejem ešte sladkou vodou troška lebo tieto cestá z mikrovlnky rady gumovatejú :D !
smejkad
hotovo, brumikove formicky otestovane :-)
a naozaj je to tak, ze ked nechate chvilu postat vo formicke, tak to stvrdne
mne tie stvrdnute pripominaju detske piskoty
neskusali ste to niekto?
ako ich urobit fajne chrumkave ked nemam take male formicky?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia