Jablková štrúdla

sissi29 - fotkasissi29, 5. apríla 2011
Jablková štrúdla
Foto: sissi29

Od mojej naj mamičky

20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
450 g
200 ml
1 ks
1/2 KL
Plnka:
1 hlboký tanier ;-)
3-4 ks (podľa veľkosti)
1-3 PL (záleží od kyslosti jabĺk)
1 ks
1 ks (na potretie)




Postup

  1. 1

    Cesto si pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Necháme chvíľku odpočívať.

  2. 2

    Medzitým si ošúpeme jablká a zomelieme orechy.

    Jablková štrúdla - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozdelíme na 3 časti. Prvé cesto si rozvaľkáme a posypeme mletými orechmi...

    Jablková štrúdla - obrázok 3
  4. 4

    ... a postrúhanými jablkami. Posypeme kryštáľovým a škoricovým cukrom a zvinieme.

    Jablková štrúdla - obrázok 4
  5. 5

    Zvinutú štrúdlu preložíme na maslom vymastený plech, potrieme vajíčkom a dáme spolu s ostatnými piecť do trúby. Keď je štrúdla upečená ešte teplú ju potrieme maslom. Dobrú chuť. ;-)

    Jablková štrúdla - obrázok 5

Diskusia k receptu

kata50
Tak štrúdle milujem. A cesto s pivom ...to som ešte nepočula, tak si ukladám. Ďakujem:-))
sladkacokolada
dnes som robila túto štrúdlu, cesto je veľmi dobré , už som sa na to chystala dávno, lebo už tu je od teba tento istý recept, ale je naozaj vyborná, možem len odporučiť
astheart
Těsto znám, kdysi ten štrůdl předváděl pan Rosák v televizi Nova. Dělám ten štrůdl často a slavím s ním úspěchy. Je opravdu vynikající.
zuzana67
Robievam klasické záviny, ale pivové cesto som ešte nerobila. Určite vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia