Krabí šalát fotorecept

bonpari - fotkabonpari, 26. februára 2011
Krabí šalát (fotorecept)
Foto: bonpari

Nie je síce krabí v pravom slova zmysle, ale my - chudobnejší národ si vystačíme aj s krabími tyčinkami.

30 minút
príprava

Suroviny

250 g
250 g
3
1/2




Postup

  1. 1

    Krabie tyčinky zvyknem povariť, napučia a majú potom lepšiu chuť. Ale nie dlho, stačí 5 minút a nechám ich vychladnúť. Tyčinky "olúpeme" od ochranného papiera, pretože sa varia aj s ním a pokrájame nadrobno. Zatiaľ si trio zeleninu (mrkva, hrášok, kukurica) povaríme v posolenej a ovegetovanej vode a tiež necháme vychladnúť. Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno, dáme na sitko a prelejeme horúcou vodou. To preto, aby bola ľahko stráviteľná.

    Krabí šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom už len dáme všetky suroviny do misky a pridáme polovičku majolky z LIDLA. Ako som už spomínala predtým v inom recepte, táto majolka je najlepšia - žiadna octová chuť. Ale výber je samozrejme na vás, len vám momentálne neviem povedať, koľko treba gramov, keďže mám mierku vyskúšanú podľa tejto, teda polovicu.

    Krabí šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec zalejem studeným skladko-kyslým nálevom (aký dávate napr. do uhorkového šalátu). Prilievam pomaly, lebo šalát má byť "mokrý", konzistencia šalátu je redšia ako klasický zemiakový majonézový šalát, viď na obrázku. Necháme odstáť, vychladnúť, aby sa chute spojili. Podávame s čerstvým pečivom či chlebíkom.

    Krabí šalát (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

anina43
výborný šalátik, v najbližšej dobe ho pripravim podľa tvojho receptu, dik aj za pekné foto




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia