Zapečené makaróny Vida Karola

zinnajdha - bez fotkyzinnajdha, 21. februára 2011

Recept je od mojej mamy. Vida Karola- je prezývka autorky, maminej kamarátky. Robievam ho, keď už neviem, čo by som mala variť a všetci Zobraziť celý popisRecept je od mojej mamy. Vida Karola- je prezývka autorky, maminej kamarátky. Robievam ho, keď už neviem, čo by som mala variť a všetci sú hladní.

4-6
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

pol balíka
veľa leča 7 dcl pohár, alebo čerstva zelenina
1 konzerva
1 veľká
pol dcl
1
20 dkg strúhaný
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Makaróny uvaríme v osolenej vode a scedíme do väčšej nádoby. Luncheonmeat pokrájame na malé kúsky. Ak použijeme čerstvú zeleninu, tak aj tú pokrájame na lečo. Cibuľu pokrájame na drobno. Eidam alebo iný tvrdý syr nastrúhame.

  2. 2

    Na oleji speníme cibuľu, pridáme ( sterilizované ) lečo alebo pokrájané paradajky a papriky. Podusíme a pridáme na malé kúsky pokrájaný luncheonmeat ( aj s tou mastnou šťavou, v ktorej je uložený v konzerve) a spolu ešte asi 3 minúty dusíme.

  3. 3

    Lanšmit s lečom zmiešame s uvarenými makarónami a vrstvíme do jenskej (zapekacej) misy. vrstvu ochutených makarónov , vrstvu kyslej smotany, posypeme trochou strúhaného syra a opakujeme tak že navrcu má byť strúhaný syr. Pečieme najprv prikryté pri 200° C 15 minút, pred dopečením odrkyjeme a pečieme asi 5 - 10 minút, aby syr chytil správnu farbu.

Diskusia k receptu

marianne
aj toto je výborná inšpirácia, ostali mi kuracie prsia opečené a parmesan to istí...a mám dnes o večeru postarané, ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia