Bezlepkové pečené fánky fotorecept

janka81 - fotkajanka81, 9. februára 2011
Bezlepkové pečené fánky (fotorecept)
Foto: janka81

Recept som si upravila na bezlepkový a vydaril sa :)

30 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

400 g
1 ks
1 ks
1 ks
1/3 KL
1 PL
na posypanie:




Postup

  1. 1

    suroviny, ktoré potrebujeme:

    Bezlepkové pečené fánky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zo surovín si vypracujeme hladké cesto, zabalíme do fólie a odložíme do druhého dňa do chladničky.

    Bezlepkové pečené fánky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto vyválkame približne na 3mm.

    Bezlepkové pečené fánky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Radlom nakrájame na štvorce, ktoré v strede dva krát prerežeme .

    Bezlepkové pečené fánky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Štvorce obalíme v cukre alebo posypeme ešte pred pečením. Dáme piecť približne na 20min, na 170°C.

    Bezlepkové pečené fánky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po upečení vám prajem už len dobrú chuť:)

    Bezlepkové pečené fánky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

janka81
ďakujem vám, boli aj veľmi dobré, mňam aj chrumkavé :)
majas
práve sa ich chystám robiť, a zabudla som recept,toto sa mihodí,vyskúšam,dík
majkas
vyzeraju lakavo! zaujimave ze sa este pred pecenim posypu cukrom, neroztopi sa pri peceni na karamel?
tatranka
Janka.Dnes som uvádzala recept na fánky a až teraz som prišla na to,že je to tento recept,ktorý tu máš aj ty len pre bezlepkovú dietu.Nevadí?Ja som mala recept s hladkou múkou .Neviem,či mi ho dokonca neposlala tvoja mamka ako recept na emaily.Máš ich veľmi pekné.Ja som bola s nimi veľmi spokojná a už budem robiť len tieto pečené.
cica2
fakt krásne sa ti vydarili...kk:))
janka81
@majkas boli mňamkové, cukor zostal chrumkavý, bolo to výborné. @tatranka , áno aj mne mamina poslala ten recept :) Jasne , že to nevadí, to skôr ja som vás predbehla so zverejnením, čo ma mrzí.
carna
čo je psyllium nepočula som take slovo
janka81
@carna psylium je vláknina dostať ju v rôznych formách v lekárňach aj v zdravej výžive....
slawi
Super odradovalo ma na nich to vyprazanie v oleji.Toto ma teda nenapadlo, upiect ich, parada.Moja dcera sa ich nevie dojest.
nanacel
nemám prsylium....musim skusit bez ...tesim sa na ne :)