Orientálne mäsové batôžky fotorecept

sjuz - fotkasjuz, 3. februára 2011
Orientálne mäsové batôžky (fotorecept)
Foto: sjuz

Možno sa vám to bude zdať ako piplačka, je to však pomerne rýchle jedlo, a veľmi chutné:)! Batôžky sa dajú variť na pare, ale Zobraziť celý popisMožno sa vám to bude zdať ako piplačka, je to však pomerne rýchle jedlo, a veľmi chutné:)! Batôžky sa dajú variť na pare, ale aj smažiť v oleji. Tak isto sa dajú robiť rolky namiesto batôžkov. Tento recept som videla na Paprike, a veľmi ma zaujal.

30 minút
príprava
7-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g mleté
z 1 citróna
1 PL
1 PL
1 menšia
2 strúčiky  pretlačený
1 ČL




Postup

  1. 1

    Mleté mäso zmiešame s cesnakom, kôrou z citróna, posekanou vňaťkou, nadrobno pokrájanou čili papričkou, omáčkami a octom.

    Orientálne mäsové batôžky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ryžový papier navlhčíme z oboch strán - ja som urobila tak, že do misky som si dala vodu, a silikónovou mašľovačkou som natrela papier z oboch strán. Papier potom pekne zmäkne a dá sa tvarovať. Na každý kladieme kôpku mäsa.

    Orientálne mäsové batôžky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Urobíme batôžtek, a zviažeme pórom. Môžete si ho aj trošku spariť horúcou vodou, aby zmäkol,a dal sa lepšie tvarovať, ja som viazala so surovým. Bol už trochu zvädnutý:), tak to šlo ľahko, nelámal sa.

    Orientálne mäsové batôžky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto pripravíme všetky batôžky.

    Orientálne mäsové batôžky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Batôžky uložíme do parného hrnca, alebo do bambusového hrnca, a varíme na pare cca 7-10 min. Môžu sa aj vysmážať v oleji, potom budú chrumkavé. Ja som zvolila diétnejšiu verziu na večer:) Podávame s omáčkou k jarným rolkám.

Diskusia k receptu

gababu1
take nieco robili u nas doma Vietnamci,asi pred 25 rokmi,ked stazovali este za totaca v podniku,kde robil tatino........................ale oni robili rolku a neaku tmavu omacku k tomu...kde by som zohnala ten ryzovy papier???
lyali
Exotické sympatické balíčky. Ako keby v každom na mňa čakalo dáke prekvapenie. Ozaj ako darčeky :-)
bejda7
Rýžové rezance som už skúšala robiť...a toto ma zaujalo tiež:))
babav
Krasne ich mas @sjuz !Ake maso si pouzila? 10 minut na tepelnu upravu suroveho masa sa mi zda malo(?!)
frezia68
Zaujímavý,nevšedný a určite aj veľmi chutný recept :-)))
sjuz
Už som sa chystala na ne dávnejšie, ale keď som v Bile uvidela ten ryžový papier, tak som kúpila hneď dve balenia, a mohla som aj viac... Stál 96 centov, a tuším tam bolo 15 ks? teraz už presne neviem.
Tie kôpky neboli veľké, a tiež som premýšľala, ako dlho to robiť - v TV totiž robil toto v bambusovom hrnci na pare asi 5 minút...a zdalo sa mi to málo, ale 10 stačilo:), veď môžete nechať aj dlhšie o pár minút...
Mäsko som mala miešané bravčové s hov. Ale chuťovo to bolo úplne super, škoda, že sme ich nemali viac...:)
tatranka
Naozaj zaujímavý recept.Ryžový papier kúpim,vyskúšam.Páči sa mi tvoj recept.
elekra
Jejej, ak toto určite vyskúšam! Ja som to tiež videla na paprike, ale nemala som na to odvahu, vidím, že je to celkom jednoduché jedlo. Už teraz sa teším!
evanaaa
Toto je niečo, čo som ešte nechutnala a dobre to vypadá. Ako spomenula Sjuz, v Bille je kútik s exotickými potravinami a tam som aj ja videla ryžový papier a iné ingrediencie k ázijským jedlám. Len sa mi zdalo, že je ten papier drahší, musím sa lepšie podívať.
tinca
@sjuz ďalší typ na parák pekný rcp, len musím zohnať ryžový papier, ale u nás nie je Billa,skúsim inde
sovka62
Milá Sjuz, ty si zázračnica, asi by som nemala odvahu pustiť sa do takejto exotiky. Ale keď vidím tvoj postup, to už je niečo iné, na teba sa spoľahnem, že to bude jedlé. Tak pohľadám v Bille ten papier......
sjuz
tinca - tiež som premýšľala, že si kúpim ten bambusák, aj keď parný máme.Tinca, a máte nejaké ázijské potraviny? Alebo ak nie, aj na nete sa dá zohnať... A je to fakt jednoduché, a výsledok je super:)) - dobré aj ako pohostenie - dá sa jesť aj vychladnuté, ale nabudúce musím skúsiť to vysmážanie. Aj s plnkami sa dá experimentovať - krevety, zelenina, atď. Milá Sovka - som sa musela usmiať nad tvojim pomenovaním:), pripomenulo mi to pannu zázračnicu, čo ja teda určite nie som:)), ale ďakujem, si veĺmi milá:), a tak isto aj vám všetkým. Dúfam, že som vás aspoň trochu inšpirovala, a pripravíte doma svojim blízkym trochu exotiky...:)
cica2
ja žasnem, to je parádne, neodolala by som ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia