Jablčné pité

luciasjm - fotkaluciasjm, 29. januára 2011
Jablčné pité
Foto: luciasjm

Tento recept som prebrala od svojej mamky. Je trošku sladký, ale fajnový. Kto má rád sladké, jablkové a orechové, určite neohrnie nosom. Uvedené množstvo Zobraziť celý popisTento recept som prebrala od svojej mamky. Je trošku sladký, ale fajnový. Kto má rád sladké, jablkové a orechové, určite neohrnie nosom. Uvedené množstvo je pre veľký plech

Suroviny

200 g, mleté
200 g
200 g
4
1
8-10  PL
 na posypanie, posekané
Plnka:
1 kg
3 PL
  /podľa chuti/
  /nemusia byť/
Sneh:
4 ks
250 g




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín vypracujeme cesto, vyvaľkáme a pečieme asi 12 min.

  2. 2

    Jablká udusíme, pridáme cukor, škoricu a hrozienka. Vychladnutú plnku navrstvíme na upečený koláč.

  3. 3

    Zo 4 bielkov 250g cukru vyšľaháme sneh a natrieme na plnku, posypeme posekanými orechmi a koláč dopečieme do zlatista.

Diskusia k receptu

janger
Mam rada aj sladke, aj orechove a aj jablkove ;-). Tak to je nieco pre mna.
piczur
takýmto ma raz ponúkla suseda, veľmi mi chutil, vždy zabudnem od nej vypýtať recept. ďakujem už ju nemusím otravovať. uložené a čo najskôr pečené.
cica2
takéto máme radi, máš ho krásny:)
julica
mňam, to musí byť lepšie ako to tvarohové. KK
luciasjm
dakujem :), ano je velmi chutny, treba vyskusat a potom napiste ci sa vydaril a chutil.
marienka44
Je to velmi nákladný recept /aspon pre mna/, orechy su nedostatkovy tovar. Vela cukru, okyslíme si organizmus. :-)
valeri
jablka, to je moje :-)), vyzerá krásne a chuuuuuuuuuutne, a cukru môžem dať kľudne menej
luciasjm
marienka44, ano, ked sa na to clovek pozera zo strany, ze si orechy musi kupit, a pritom orechy su velmi drahe, tak to je naozaj nakladne. ja mam orechy domace, takze to pre mna nie je taky problem.
valeri, ak chcete pouzit menej cukru, skuste, ale zo snehu by som neubierala, lebo sa strati ta spravna chut. ak mate jablka dostatocne sladke nie kysle, tak aj tam mozete cukor usetrit. no a do cesta by snad aj postacilo kludne 140g. :)
evanaaa
Orechy sneh navrchu, to je moje. Hneď by som si z neho dala, aj keď to nie je pravé jabĺčkové pité, tam je iné cesto ,aj postup, ale ako taký je koláčik iste dobrý.
luciasjm
evanaaa, ani neviem odkial pochadza tento recept, ja som ho prebrala od maminy. co by som chcela este dodat, tak snad este toto (uplne som na to zabudla) MILE KUCHAROCKY, PREDTYM AKO DATE PIECT KOLACIK, POPICHAJTE HO ESTE VIDLICKOU, ABY OSTAL ROVNOMERNY, NECH SA VAM NEVYDUJE. CO MOZEM ESTE PORADIT, PLECH VYLOZTE PAPIEROM, NAKONIEC DAVAJTE POZOR, ABY VAM ORECHY NEPRIHORELI, NEZHORKLI.
luciasjm
ano robila, prvykrat :))) som maturovala pri splietani ale nakoniec som to zvladla robila som 2. vydarili sami, vyrastli, len sa mi zdali ze skoro mi trocha potvrdli, neboli take makucke, ako si pamatam z obchodu. neviem preco....
3sandra3
jééého... ja poznám iné jablkové pyté... ale toto sa mi páči.... ukladám si do kk a určite urobím
luciasjm
poznam takyto recept, ale kludne tam mozte dat menej cukru, kvoli zdraviu, aby ste si prilis neokyslili organizmus a ked nie, treba si dat po kolaciku aloe vera kuru na rovnovahu :)
3sandra3
@domci4 myslím si, že do tortovej formy by bolo toho cesta veľa,,, jedine ak do dvoch foriem.... možno... neviem isto,,,, alebo do jednej formy, ale potom treba asi trochu ubrať zo surovín
luciasjm
ak je tym myslena tortova forma, neodporucam, pretoze cesto sa za taky kratky cas neprepecie a bolo by moc hrube. normalne na plech.

@3sandra3 to povedala vystizne, ak sa ti chce @domci4 s kolacom hrat, mozes, ale najprv si kolac vyskusaj na normalny klasicky plech, aby si vedela aka hrubka cesta ma byt ako pecie tvoja rura a pod. :-)
domci4
no tak včera som ho piekla ;) potom odfotím..superný, všetky suroviny som dala na polovičku :)
luciasjm
supeeer, blahozelam k uspechu, tesim sa ze ti to vyslo a dufam, ze aj chutil ;)
domci4
jasné superný, ak by sa dalo dám sem foto :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia