Bravčová panenka s bylinkovou omáčkou

redakcia - fotkaredakcia, 11. septembra 2009
Bravčová panenka s bylinkovou omáčkou
Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
150 g
200 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Umytú bravčovú panenku osolíme, nakrájame 3 kusy (hrubšie), nožom zľahka naklepeme, vložíme do panvice na rozpálené maslo, opečieme zo všetkých strán.

  2. 2

    Takto opečenú bravčovú panenku vyberieme a do výpeku prilejeme smotanu na varenie, pridáme nasekané bylinky, dochutíme cesnakom a krátko podusíme.

  3. 3

    Panenku podávame s varenými zemiakmi, prelejeme bylinkovou omáčkou a ozdobíme čerstvým kôprom.

Diskusia k receptu

Vymazať
aresko
Pozdáva sa mi tento recept, jeho chuť si viem živo predstaviť až sa mi slinky zbiehajú. Myslím, že naň upozorním dcérku v Sydney, ktorá veľmi rada varí a pečie. Robí tam dobré meno slovenskej kuchyni aj ako amatérka.
Vymazať
marcelus
jedoduche, rychle a velmi chutne. konecne som vyuzil vsetky bylinky zo svojej kochlikovej zahrady...dik za recept, ohurim navstevu.
Vymazať
zola
dobrý recept, panenku som pokvapkala oliv.olejom, okorenila čerstvo namletým korením a hrubozrnou morskou soľou + bylinky, nechala som 5 min.marinovať, prudko opiekla na panvici a nechala dojsť v rúre, po vybratí som pokvapkala citr.šťavou a nechala na každom kúsku roztopiť kúsok masla. Z výpeku som urobila bylinkovú omáčku, ale bez cesnaku. díky za inšpiráciu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia