Pečené kuracie prsia plnené bryndzou s rukolou

redakcia - fotkaredakcia, 9. septembra 2009
Pečené kuracie prsia plnené bryndzou s rukolou
Foto: Pravda, Ivan Majerský

Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty. Tento recept z nej pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Zobraziť celý popisBryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty. Tento recept z nej pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
100 g
200 g
200 g
100 ml
60 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia očistíme a naplníme bryndzou zmiešanou s nasekanou rukolou. Dochutíme soľou a čiernym korením. Prsíčka sprudka opečieme na koži a potom pomaly dopečieme v rúre. Na oleji orestujeme na slížiky nakrájanú slaninu a na plátky nasekanú cibuľu. Pridáme červené víno a pomaly dusíme. Dochutíme soľou a čiernym korením.

  2. 2

    Zemiaky umyjeme, posolíme a dáme piecť do rúry asi na 35 minút pri teplote 180 °C. Upečené zemiaky nakrájame na plátky, ktoré ešte opečieme na panvičke. Na tanier uložíme pečené zemiaky, dusenú cibuľu a pečené kuracie prsíčka. Ozdobíme rukolou a zipsom zo slaniny.

  3. 3

    Náš tip: Bryndzu kúpenú v obchodoch treba skladovať v chladničke pri teplote 4 - 6 °C a starostlivo uzavretú, aby sa nepokazila. Jej trvanlivosť je 14 dní od dátumu výroby, ale najlepšie je spotrebovať ju čo najskôr po otvorení.

Diskusia k receptu

Vymazať
satin2
Tak tento recept je super....pri kúpe bryndze treba si prečítať koľko%
obsahuje ovčieho syra.Ak je to pod51%je to takzvaná bryndza
s kravského syra.....najbližšie upečiem....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia