Opitý pomarančový koláč

mirka1983 - bez fotkymirka1983, 2. januára 2011

Tento recept je vhodny na vsedky prilezitosti.Zial fotky sa mi nedaju dat k receptu su moc velke

12
porcií
20-30 minút
príprava
35-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

3
200 g, alebo margarin
200 g
1
2 lyzicky, postruhana
200 g
3 lyzicky
 štipka
 na vymastenie pekáča
poleva:
100 ml
75 ml
125 g, jemny
1 lyzicka,nastruhana




Postup

  1. 1

    Vajcia rozbijeme a oddelime bielky od zltkou.V miske elek.slahacom vymiesame maslo,cukor ,zltky a pomarancovu koru (do penista).

  2. 2

    Muku,kypriaci prasok a sol zmiesame spolu a po castiach pridavame do zltkoveho kremu.Z bielkou si urobime penu a pridame tiez opatrne do cesta.

  3. 3

    Dno otvaracej formy potrieme maslom alebo vylozime papierom na pecenie.CEsto don nalejeme a vyhladime.Vlozime do predohriatej truby na 180°C a pecieme do zlatista.

  4. 4

    Na polevu vymiesame vsetky prisady.Horuci kolac vidlickou niekolko krat poprepichujeme a pokvapkame polevou:nechame vychladnut a vyberieme z formy.

  5. 5

    moze byt a citronovy cize namiesto pomarancou pouzijeme citrony a citronovy liker ale liker moze byt aj marhulovy podla toho kumu co viac chuti ja obcas miesam je vyborny.Ak ho zabalime vzduchotesne a nechame 1-2 dni odlezat dosiahneme plnu citrusovu aromu.(Ja som to este nezvladla lebo je velmi chutny ale moja mama ano a bol perfektny

Diskusia k receptu

marienka44
@Mirka1983 ,naco je v rozpise napisany 1 zltok? Kedy ho pouzijeme?
Otvaracia forma sa myslí tortová? Aky priemer? To ma vsetko zaujima, aby som mohla upiect tento múčnik. :-) Na zaciatku su 3 vajicka, tak hutam, naco je tam este 1 zltok.
mirka1983
zltok je o jeden viac a dava sa do cesta.Ako pises tortovu formu som myslela tych 20cma tehutina do cesta nejde lebo je tam aj maslo zltky a bielka je to tuhsie cesto ale pri poliati likeru a stavy ci s pomaranca alebo citronu zmäkne je dobry ked je tak 1-2 dni v chlade a zakrity
mirka1983
a prepacte za oneskoreny komentar mala som toho dost a na lieceny co som bola koli chrbtici som nemala pc




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia