Kávovo - čokoládové želé

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 21. decembra 2010

Jemné želé, v ktorom sa spája intenzívna chuť kávy a čokolády.

Suroviny

300 ml
3 PL
50 g
 štipka
1/2 tyčinky
1 - 2 KL




Postup

  1. 1

    V menšom hrnci necháme zovrieť vodu. Odstavíme, primiešame cukor a instantnú kávu. Do horúcej tekutiny pridáme čokoládu, rozmiešame, aby sa čokoláda úplne rozpustila. Tyčinku agar agar roztrháme na menšie kúsky a prihodíme k horúcej čokoládokávovej zmesi. Prikryjeme pokrievkou a necháme postáť cca 15 min. Po 15 min. hrniec opäť položíme na mierny oheň a varíme až do úplného rozpustenia agar agar. Hmotu precedíme cez sitko, pridáme štipku kardamónu a nalievame do pralinkových formičiek. Necháme stuhnúť v chladničke 2 hodiny.

  2. 2

    Používam tieto agar agar tyčinky.

    Kávovo - čokoládové želé  - obrázok 2

Diskusia k receptu

lubja
tak tie vyzerajú úplne profesionálne,paráda
jerica
horká čokoláda tô môžem , krásne sa vydarili :-))
cistinka
hoď sem fotku tých formičiek :-) také som ešte nevidela
remcula
Ty formičky mohou být i z platu z bonboniéry, je to nádhera.. Můžu se zepta..kardamon je soda? A agar agar? taky nevím, co to je..
evusik
ja tiež už dlho pokukávam po takýchto formičkách, aj keď je pravda, že sa dajú použiť podložky z bonbonier alebo z adventného kalendára, ale na tejto stránke som našla úplne super formy aj na čokoládu www.webareal.sk/formy-na-pecenie
oblizprst
Agar-Agar, známa v Japonsku ako kanten, je výborným prirodzeným želírujúcim prostriedkom s veľmi jemnou chuťou. Agar-agar sa pripravuje z červenej riasy gelidium, v Japonsku známe ako tengusa. Vločkový alebo pásový agar-agar vyrobený tradičným spôsobom je druh, ktorý sa ponúka v obchodoch, kde dbajú na kvalitu. Je drahší než práškový komerčný produkt, ale je celkom prirodzený a doporučujeme ho k spotrebe. Prirodzený agar-agar je bohatý na jód a stopové prvky a bol dlhú dobu cenený ako mierny preháňajúci prostriedok , pričom môže byť zosilnený účinok pridaním zázvorovej šťavy.

Prirodzená želírujúca schopnosť agar-agaru sa pohybuje podľa stupňa kyslosti alebo zásaditosti pokrmu, s ktorým sa používa. Kyslé potraviny potrebujú viac agar-agaru ako zásadité. Ak by ste chceli želé vyskúšať, vezmite malú lyžičku z teplej hmoty a dajte na studený povrch nech stuhne. To potrebuje 1-2 minúty. Môžete tak pridať buď viac agaru alebo tekutiny (podľa priania). V našich receptoch používame prirodzené vločky agar-agaru, pretože sú za normálnych okolností v obchodoch. Obyčajná dávka 1 šálka vločiek s 5 šálkami vody je primerané želé. (prevzaté zo stránok Food Planeta)  www.planetafood.sk
zirafninka1
Dakujem dakujem dakujem. Juj tam je tolko krasnych silikonovych foriem. Mam zas o com snivat.. Ja som kupovala na stranke peceniehrou.sk. A agar agar kupujem v obchodoch so zdravou stravou, bioshopoch.. Mala som vločky,prášok a tieto tyčinky..Tieto sa mi pozdavaju najviac.
bea21
TO JE FANTAZIA. KRÁSNE A URČITE AJ VÝBORNÉ. VYSKÚŠAM. ĎAKUJEM ZA RECEPT.
alexola
aj ja mám formičky zo stránky pečeniehrou.sk, veľmi rýchlo poslali objednaný tovar a na formičky sa nemôžem sťažovať. tento víkend som robila už druhé bonbóniky plnené jemnou hmotou z horkej čokolády, majú veľký úspech :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia