Univerzálne slané pečivo fotorecept

janazjarku - fotkajanazjarku, 21. decembra 2010

Slané pečivo, ktoré nikdy nesklame je rýchlo upečené a aj rýchlo zjedené samozrejme prvé vždy klbáskové :-) Recept mám už tak dlho, že ani Zobraziť celý popisSlané pečivo, ktoré nikdy nesklame je rýchlo upečené a aj rýchlo zjedené samozrejme prvé vždy klbáskové :-) Recept mám už tak dlho, že ani neviem ktorá gazdinka ma ním obdarila . Okrem Vianoc sa blíži aj Silvester, kedy sa už na sladké ani pozrieť nebudeme môcť a k šampanskému fajné slané ako keby si našiel.

80
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
250 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Múku, maslo a nastrúhaný syr Niva zmiesime na cesto. Plesnivý syr môžeme zameniť bryndzou, alebo tvarohom preto je ten recept univerzálny :-) Foto uvedených surovín nehľadajte, lebo som ich zabudla odfotiť :-)

  2. 2

    Cesto necháme 20 minút stuhnuť v chladničke vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a vykrajujeme ľubovolné tvary, ktoré posýpame tým čo doma máme :-) ja som použila sezamové semiačka a mandle. Kolieska som vylepšila salámou Balaton, ale úplne fantastické sú s ozajstnou domácou klbáskou to mi isto mužské osadenstvo Varechy odobrí :-)

    Univerzálne slané pečivo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykrojené cesto samozrejme potrieme rozšlahanými vajíčkami skôr ako ho začneme obsýpať . Jemne posolíme Solčankou ak nemáme tak aj obyčajnou soľou a kto má rád tak aj čilli papričkou. Plech pred pečením nemastíme, lebo maslo pomastí samé :-) Tak a hotovo ozaj nedá mi nepochváliť sa , lebo dobré sa vraj chváli samé :-D tú dečku pod košíčkom som onehdá vlastnoručne /keď som ešte bola šikovná/ vyšila !!

    Univerzálne slané pečivo (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

jezibabka1
podobné robí moja mamka, ale aj s taveným syrom a idú "na odbyt" stále medzi prvými:)
marianne69
...ja toto slane pecivko zboznujem viac jak sladke, aj ked ani to neodmietnem....:-)
3sandra3
ozaj, zabudla som, výšivka je krásna,,, ja tiež vyšívam, ale gobelíny
tatranka
Na Silvestrovský stôl príma tip. Vďaka.Ukladám do KK.
hannah22
super tip, klobáskové sú prvé ktoré zmiznú .... :))
klaura
práve sa chystám urobiť niečo slané ... mám podobný recept ale s taveným syrom namiesto Nivy ... vykrajujem maličké kúsky, také jednohubky ... je to piplačka, ale o to chutnejšie sú ... a tvoje vyzerajú vynikajúco, vyskúšam s tou salámou, klobáskou ... ukladám si ...
ketty3811
mňam,mňam.aj ja mám radšej slané ako sladké.:-)Na Silvestra super tip.kk
veronka8
no super, akurát na tento recept som čakala, klobásku mám bežím po nivu............a výšivka je super
sovka62
Janka, a ja som kde bola, keď si túto krásu pridala? Šak som každý deň na Vareche a toto som prehliadla? Ešte šťastie, že si hodila link. Už je v KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia