Hovädzia polievka s pečeňou

redakcia - fotkaredakcia, 7. septembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
310 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
300 g
50 g
1 ks
50 g
1 ks
1/2 ks
1/2 ks
1 ks
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme 2,5 l vody, soľ a mäso. Postavíme na mierny oheň a penu často odoberáme, a to až do chvíle, kým polievka nezačne vrieť. Vtedy poodkryjeme pokrievku, aby mohla unikať para a varíme. Očistenú a nepokrájanú zeleninu pridáme k mäsu súčasne s cesnakom a s cibuľou, do ktorej sme zapichli klinček.

  2. 2

    Ešte raz odoberieme penu. Do jemnej gázy zabalíme špikovú kosť a vložíme k mäsu hodinu pred skončením varenia. Varenie polievky trvá 3,5 hodiny.

  3. 3

    Polievku precedíme a pred podávaním ju zafarbíme niekoľkými kvapkami karamelu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia