Pečenáče

johny46 - fotkajohny46, 15. decembra 2010

Kupované sú príliš drahé,tak som vyskúšal a vyšlo to.Robím si ich sám a sú výborné.Kto ich má rád vie o čom hovorím.

Suroviny

 (múka,strúhanka,vajce)




Postup

  1. 1

    Ryby zomelieme ,osolíme, okoreníme ,pridáme vajce ,pretlačený cesnak , premiešame a narobíme fašírky.Obalíme v strúhanke a vypražíme.Po vychladnutí nimi naplníme fľaše na zaváranie a zalejeme nálevom,ktorý si uvaríme z octu,vody a cukru . Pomer vody a octu je jedna k jednej.Cukor podľa chuti , ja dávam jednu 2,5 dcl šálku na 2 litre nálevu.Fľaše uzavrieme a dáme na 2 týždne do chladu. Keď ich chceme uložiť na dlhšie.tak ich sterilizujeme. Stačí iba tak aby sa zatiahlo víčko.Do každej fľaše vhodím 1 guličku nového korenia ,krúžok cibule a jednu kávovú lyžičku oleja. Na rybacie fašírky používam rôzne druhy rýb,také aké mám práve nachytané.Kostičiek sa nebojte , v náleve zmäknú tak že si ich ani nevšimnete.

Diskusia k receptu

anina43
veľmi zaujímavý recept, niekde som čítala, že takto nakladajú aj vypražené ryby, ak ich je veľa a rodina ich neminie. Utopence v kyslom náleve zbožňujem a skúsim aj takéto pečenáče z rýb, vďaka za pripomenutie špecialitky, ktorá určite vznikla v mužskej hlave a určite je veľmi chutná a netradičná
frezia68
Ako rybár boduješ,lebo nie len že chytáš,ale aj zaujímavo spracuješ.....ten domček je ešte voľný?
darinocka
Kamarátka takto robila mužovi fašírky na týždňovky.Bol baníkom v Karvinej a chlapi si z domu nosili zakonzervovaný proviant.
evanaaa
To sú tie pečenáče čo aj v obchode ? Ja som myslela, že sú to naložené pečené ryby a ono sú to fašírky?
johny46
Presne tak,sú to tie ako v obchode.Rybacie fašírky v sladkokyslom náleve.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia