Iránsky kebab

johny46 - fotkajohny46, 15. decembra 2010

Tento recept mám od študentov medicíny z Iránu , čo študovali tu na slovensku.Je to iná verzia kebabu ,ako ho poznáme z grécka ,bulharska Zobraziť celý popisTento recept mám od študentov medicíny z Iránu , čo študovali tu na slovensku.Je to iná verzia kebabu ,ako ho poznáme z grécka ,bulharska a podobne, ale je to od pravých moslimov,tak to beriem ako jednu z viacerých odnoží kebabu.

Suroviny

 alebo roštenka




Postup

  1. 1

    Postup je úplne jednoduchý.Mäso nakrájame na kocky asi 1,5 cm x 1,5 cm. Osolíme,okoreníme a naložíme do marinády z bieleho jogurtu a cibule ,nakrájanej čo najjemnejšie. Necháme naložené aspoň 24 hodín. Potom vyberáme jednotlivé kúsky mäsa z jogurtu a napichujeme ich na ihlice, ktoré grilujeme na grile.My sme to grilovali na drevenom uhlí. Podávame s chlebom a bohatou zeleninovou oblohou a dresingom . Má to zaujímavú chuť niečo medzi pečeňou a hovädzím,alebo lepšie povedané jemné krehké hovädzie s nádychom pečeňovej chute.

Diskusia k receptu

2010
To co si pridal je vyborna luxusna verzia.
V arabskej -indickej kuchyni sa jogurt dava ako marinada na zmaknutie masa lebo sa tradicne pouziva lacne maso ( ktore ma aj trocha masneho ) plus zo starych zvierat co uz prestali dojit a tiez sa bezne robi z koz a oviec.Jedna vec mi tam chyba co sa vseobecne pouziva v tejto casti sveta , daco vonave , takze v Irane na ulici tam bude este pridana mata, rasca alebo daco podobne.

marianne69
Ja mam rada kebab na kazdy sposob,tento je uplne super...jednoduchy a urcite chutny...tiez som prekvapena,ze tam nejde nejaka jedna vonava korenina,ale asi to ma tak byt...
johny46
čaute. Nejde tam žiadne voňave korenie, je to práve v tom , že je to natur.Treba to vyskúšať a ochutnať a potom pochopíte o čom to je. Ako som už spomínal , je to chuť hovädziny s nádychom pečene.S týmto receptom mám aj veselú príhodu. Raz som pripravoval toto jedlo ,pekne som namarinoval mäso a odložil ho do chladničky. Keď som na druhý deň prišiel z práce a spýtal sa môjho nebohého otca či obedoval,dostal som odpoveď ,,áno".Pozriem- varené nedotknuté, tak sa pýtam -a čo si jedol-.Odpoveď : ,, ten šalát čo si včera robil". A chutilo? -pýtam sa .,,hej len to mäso bolo trochu tuhšie. Ja som myslel že ma vystrie.Môj otec sa napchal týmto kebabom, ktorý bol samozrejme v surovom stave pripravený na ugrilovanie. ,,,,A chutil mu!!! Takže to nemôže byť zlé ani tepelne upravené.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia