Feniklový marinovaný šalát fotorecept

porzellanka - fotkaporzellanka, 15. decembra 2010

Skuste raz tento trosku netradicny, ale vyborny salat. Hodi sa ako slavnostnejsie predjedlo, ale aj ako lahka vecera. Napriklad na Vianoce, ked sme uz Zobraziť celý popisSkuste raz tento trosku netradicny, ale vyborny salat. Hodi sa ako slavnostnejsie predjedlo, ale aj ako lahka vecera. Napriklad na Vianoce, ked sme uz vsetci prejedeni vyprazaneho kapra a pecenej husi a ziada sa nam nieco celkom lahke na veceru. Nepamatam si uz, odkial mam tento recept, ale som zan autorovi vdacna. Moze sa pripravit aj trosku v predstihu, potom ale marinadu a koreniny pridat tak 1-2 hodiny pred podavanim. Skusim znovu podrobnejsi popis, aby zvladli pripravu aj nekuchari.

6
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

1 kg, čerstvý
60 g
2 PL
1 PL
50 ml
30 ml
1 KL
1 zväzok
80 g
100 g
100 g
1 KL
100 g




Postup

  1. 1

    Pripravime si vsetky suroviny. Ocistime fenikel, salotku. Umyjeme rukolu, otrhame stopky a potrhame ju na drobnejsie.

    Feniklový marinovaný šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Salotku nakrajame na kocky a zalejeme vinnym octom, citronovou stavou a olejom. Pridame cukor, sol, (najlepsie) cerstvo zomlete cierne korenie. Susene paradajky a salamu pokrajame, Pecorino alebo iny tvrdy syr (parmesan) nahrubo nastruhame. Ak mame vhodny struhak, nastruhame fenikel na tenke platky. Ak nemame, nakrajat na tenucke platky,ako hobliny.

    Feniklový marinovaný šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vsetky prisady okrem oliv a rukoly pridame do misy ku salotke, premiesame a nechame pokial mozno v chlade asi hodinu marinovat. Medzitym umyjeme rukolu, otrhame stopky a potrhame ju na drobnejsie. Pred podavanim zmiesame so salatom, ozdobime olivami a feniklovymi semiackami. Na mojej fotke ich ale nevidno, pretoze ich nepridavam. V povodnom recepte ale su.

    Feniklový marinovaný šalát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Toto nie je moja fotografia, ale ak by niekto nevedel, ako vypada nepostruhany fenikel (viem ze u nas na Slovensku az taky bezny nie je, alebo nebol), stiahla som fotku z Wikipedie. Neviem ci sa moze zverejnit, ak nie, Admin ju odstrani. Zial som zabudla fenikel odfotit, predtym nez som ho ocistila.

    Feniklový marinovaný šalát (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

pivonka
Zaujímavé, netradičné, lákavé. Rada by som ochutnala.
dajanca
Veru nevedela som ako fenikel vyzerá... poznám len jeho semienka a ich chuť, má aj táto cibuľa či hľuza takú chuť? Keď ho niekde uvidím vyskúšam...:-)
hanelore
Fenikel je fantasticka a chutna zeleninka, tiez ho davam do salatov
porzellanka
@dajanca ma to vonu aj prichut ako semienka samozrejme, ale jemnejsiu. a v tomto salate ak nepridas semiacka ma velmi velmi jemnu chut po fenikli.
jamarlen
dnes sme mali k večeri, len bez syra a salámy, aj s tými semiačkami feniklu. naozaj jemný, lahodný šalátik. vďaka za nápad.
dal by som si niečo podobné aj v teplom prevedení, najmä keď sneží....:)
jerica
@porzellanka , veruže fajnový šalátik:-)) Fenikel je dostať aj u nás, dokonca včera som v Bille videla balený 2ks v balíku, bol nádherný:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia