Vianočné bonbóny

meggienka76 - fotkameggienka76, 12. decembra 2010

Keď sa ich odhodláte vyskúšať, neobanujete.

Suroviny

 min. 35%
  (kupovaný alebo doma vyrobený)
 podľa chuti
1 ks, (den vopred uvarene)




Postup

  1. 1

    Najprv si narobíme čokoládové mištičky a to tak, že si doma nájdeme malú formičku, alebo ak máme silikónové formičky na ľad, použijeme tie. Zalejeme ich rozpustenou čokoládou, ktorú následne vylejeme z formy a to čo mám ostalo vo formičke dáme stuhnúť do mrazničky. Takto pripravené mištičky plníme plnkami. Schválene som neuvádzala gramáže, pretože niekoho môže osloviť len jeden druh a takisto množstvo bonbónov závisí od našej trpezlivosti pri vyrábaní mištičiek. Vianočné bonbóny s hnedou špičkou sú čisto nugatové, takže som si nugát dala roztopiť v Mikrovlnke a miešala som ho kým nevychladne, ale zároveň musíte dávať pozor, aby nezačal tuhnúť, lebo kým to dáme do sáčku a začneme tlačiť, už nič nevytlačíme. Vianočné bonbóny s „bielou“ špičkou sú s marcipánom a to som si podľa vlastnej chuti rozmiešala marcipán, čerešňovicu a práškový cukor, nechala odstať a potom som cez špičku natlačila do čokoládových mištičiek. Vianočné bonbóny s bielym kvietkom boli karamelové zakryté nugátom. To znamená, že som si mištičku do polovice naplníme karamelom(salko, salko+ maslo, alebo vlastný recept) a zalejeme to ešte nugátom, kvietok je marcipánový. Vianočné bonbóny s ružovým kvietkom: do polovice čokoládovej mištičky nalejeme nugát a na nugát položíme marcipánové koliesko (čistý len rozvaľkaný marcipán bez čerešňovice) a čokoládový ružový kvietok.

    Vianočné bonbóny - obrázok 1

Diskusia k receptu

helca103
Vyzerajú úžasne ale je to pilačka @ Meggienka76 si veľmi šikovná chcela by som Ťa mať v rodine :-)
marikasu
Krásne bonbóny, veľmi efektné, si šikulka. Ja som robila minulého roku čokoládové mištičky tak, že som opakovane vymazala papierové košíčky čokoládou a po jej stuhnutí som papierový košíček odstránila, naplnila ich dvojfarebnou nutelou a ozdobila čokoládovými guličkami. Bolo to však dosť prácne.
babav
Si velmi sikovna, tvoje bonbony su perfektne!
etulik
Úžasne....určite vyskušam aspoň niektore....ja robievam bonbony z bielej čokolady, alebo domacu študentsku pečať. Dam recepty...:-)
tatranka
Pohrala si sa s bombónikmi a výsledok je ozaj krásny.Si veľmi šikovná.
rybarik2
Krásne, si šikulka, určite vzskúšam a tie spodné na podnose sú tiež výborné. Pripomenuli mi školské časy. Chodili sme na ne do cukrárne. Už som ich roky nevidela. Asi ich cukrárky už nevedia robiť.
jeka
perfektné a prekrásné,gratulujem...
gica
Su prekrásne!na vinoce si to vyskušam dakujem:))
evanaaa
Tie bonbónky sú milé,chutné, no, ak by som ich ja mala robiť, musela by som začať ráno a byť sama,aj tak by sa mi také nepodarili,krásne.
honestka
vyborne spolu so slzickami.== a ze pozdravujem rodne mesto.
betka11
parada, maš prosim recept na nugat alebo kupuješ ,našla som na nete ale som neskúšala,ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia